THY Euroleauge’de çift maç haftasında neler oldu? Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes

Eren Tuncay
23.10.2022 - 13:57 | Son Güncellenme: 23.10.2022 - 15:32

Euroleague’de temsilcilerimiz Fenerbahçe Beko’nun 2’de 2 yaptığı, Anadolu Efes’in 2'de 1 yaptığı çift maç haftasının en iyilerini derledik. İşte detaylar...

THY Euroleauge’de çift maç haftasında neler oldu? Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes

Burak ALACA – AJANSSPOR

Türk Hava Yolları Euroleague’de çift maç haftası cuma gecesi oynanan karşılaşmalarla son buldu. Fenerbahçe Beko salı gece Asvel’i, perşembe gecesi ise büyük çekişmeye sahne olan maçta Valencia’yı mağlup ederek haftadan yara almadan çıktı. Son şampiyon Anadolu Efes ise salı gecesi Valencia’ya son topla mağlup olurken, cuma oynanan karşılaşmada ligin sürpriz ekibi Alba Berlin’i yenerek haftayı galibiyetle bitirdi.

Haftanın Takımı: Zalgiris Kaunas

Haftanın takımı Zalgiris Kaunas! Litvanya ekibi 7.2 milyon Euro’luk mütevazı bütçesiyle bu alanda Euroleague’in son sırasında yer alıyor. Yeşiller bu hafta bu alanda ligin zirvesinde bulunan iki tane Ağır Sıklet ekibi devirdi. Zalgiris salı gecesi ilk üç çeyreğini geride götürdüğü maçta Virtus Bologna’yı yenmeyi başardı. Ama LKL (Litvanya Basketbol Ligi) ekibi asıl sürpizi cuma akşamı yaptı. Kazys Makvytis’in öğrencileri şampiyonluğun direkt favorilerinden Barcelona’yı 73-72 mağlup etti. Zalgiris maç içinde fark açıp, sonrasında geri düşmüş olsa da maçın sonunda ciddiyetini kaybetmedi ve galip gelmesini bildi. 

Haftanın Maçı: Cazoo Baskonia – Olympiakos

Cuma gecesi oynanan Baskonia – Olympiakos maçı izleyiciyi en çok içine çeken iki şeye sahipti: yüksek tempo, yüksek skor. İlk çeyrekte maçın favorisi deplasman ekibi Olympiakos 32-16'lık skorla herkese maçın erken kopacağı izlenimini vermişti. Ama ikinci çeyrekte Baskonia adeta dirildi. Müthiş bir hücum periyodu geçiren İspanyollar rakibi savunmada da tamamen kilitleyerek 10 dakikayı 31-10'luk skorla tamamladı. Devre arasından 47- 42 üstünlükle dönen Bask temsilcisi, üçüncü çeyreği de önde geçti. Son çeyrekte ise alevler parkeden yeniden yükselmeye başladı. Pire ekibinde Sasha Vezenkov ve Kostas Sloukas maçı almak için devreye girdi. İki ismin etkili oyunuyla bir kez daha öne geçen Olympiakos rakibine bu çeyrekte 14 sayı fark attı ve maçı 97-92 kazanmasını bildi. Yunan ekibi sezona 4’te 4 ile tam gaz devam ediyor.

İlgini Çekebilir
İşte Euroleague'de haftanın MVP'leri
Habere Git

Haftanın Performansı: Sasha Vezenkov

Bulgar uzun forvet, bu sezon şimdiye kadar performansı en büyük MVP ödülü (En Değerli Oyuncu) adayı olarak gözüküyor. Vezenkov hafta başı Real Madrid potasına 8/9 iki sayılık isabeti ile 23 sayı gönderirken 12 de ribaund aldı. Olympiakos’un yıldızı cuma gecesi ise bir diğer İspanyol ekibi Baskonia’nın canını yaktı. Rakip potaya 6/7 boyalı alan isabetinin yanında 4 üçlük ile 26 sayı yollayan oyuncu 7 de ribaund aldı. Yunan ekibinin iki galibiyetle noktaladığı haftada Vezekov tam 58 verimlilik puanı topladı.

Haftanın Koçu: Dimitris Itoudis

Dimitris Itoudis’in performansını değerlendirmeye başlarken, geride kalan haftalara da değinmekte fayda var. Eurobasket’te Yunanistan’ı çalıştıran tecrübeli koç, Fenerbahçe’de takımın başına yaz sonunda geçebilmişti. Büyük ölçüde yeni isimlerden oluşan takım ilk 4 hafta sonunda yıllardır birlikte oynuyormuş gibi bir görüntü çizdi. Sezon başında herkesin şüpheyle yaklaştığı oyunculara mümkün olan en iyi rolleri biçen Itoudis, şimdiye kadar takım ile müthiş bir iş çıkarıyor. Sarı Lacivertliler, bu haftanın başında Fransız ekibi Asvel’i rahat şekilde alt etmişti. Perşembe günü oynanan Valencia maçında ise takım olarak bir krizin içinden çıkmayı başardılar. Yüksek tempoyla oynayan İspanyol ekibine karşı maç içinde 13 sayıya kadar geri düşen Fenerbahçe, bu durumdan takım halinde organize olarak çıkmasını bildi. İspanyol ekibi maçın sona anlarında farkı düşük seviyelere kadar eritse de temsilcimiz, Marko Guduric’in son 30 saniyede bulduğu 6 sayı ile kazanmasını bildi.

Haftanın ”X” Faktörü: Nigel Hayes Davis

Bu hafta Nigel Hayes Davis’in iki maçtaki performansları siyah ve beyaz gibi birbirinden uzaktı. Hafta başı Asvel maçında 23 dakika 40 saniye süre alan forvet, toplamda 0/6 attığı maçta kötü bir görüntü çizmişti. 2.03’lük oyuncu sonrasında sosyal medyadan yaptığı esprili paylaşımla kendisini eleştirmişti. Daha önce ülkemizde Galatasaray forması da giyen Hayes, perşembe gecesi Valencia maçında gösterdiği performansla hafta başını herkese unutturdu. Başa baş giden maçta %50 saha içi isabeti ve 4 üçlük bulan oyuncu 17 sayıyla takımda en skorer ikinci oyuncu oldu. Fenerbahçe’nin 2’de 2 yaptığı haftada, son maç performansı ile Nigel Hayes Davis haftanın “X” faktörü oldu.

İlgini Çekebilir
EuroLeague'den yeni format önerisi!
Habere Git

Haftanın Hayal Kırıklığı: Barcelona

Haftaya girilirken kolay bir fikstüre sahip olan Barcelona’nın iki maçı kayıpsız geçmesi bekleniyordu. Katalan ekibi ilk maçta Bayern deplasmanından tahmin edildiği gibi 84-73'lük skorla rahat bir şekilde çıktı. İkinci maç ise Zalgirio Arena deplasmanında Zalgiris Kaunas karşısındaydı. Dolu tribünler önünde oynanan karşılaşmada ayağına gelen kazanma şansını tepti. Maç içinde Litvanya ekibinin açtığı farkı eriten Barcelona, farkın 1’e indiği son anlarda Kalinic’in ve Satoransky’nin kullandığı toplardan faydalanamayarak maçtan mağlup ayrıldı. Son yıllarda Euroleague’in en büyük bütçesine sahip olduğu bilinen Barcelona’da koç Sarunas Jasikevicius’un kararları sorgulanır bir hal almaya başladı.

3. haftanın sonuçları

Anadolu Efes 91-92 Valencia
Zalgiris Kaunas 68-65 Virtüs Bologna
Fenerbahçe Beko 84-63 Asvel
Maccabi Tel Aviv 78-70 Monaco
Bayern Münih 73-84 Barcelona
KK Partizan 75-80 Olimpia Milano
Alba Berlin 94-65 Panathinaikos
Cazoo Baskonia 92-75 Kızılyıldız
Real Madrid 87-89 Olympiakos

4. haftanın sonuçları

Zalgiris Kaunas 73-72 Barcelona
Fenerbahçe Beko 79-77 Valencia
Maccabi Tel Aviv 88-69 Asvel
Bayern Münih 81-83 Olimpia Milano
KK Partizan 90-62 Virtüs Bologna
Anadolu Efes 78-74 Alba Berlin 
Panathinaikos 80-83 Monaco
Cazoo Baskonia 92-97 Olympiakos
Real Madrid 72-56 Kızılyıldız

Euroleague, S Sport ve S Sport Plus’ta

Avrupa’nın en büyük basketbol organizasyonu EuroLeague önümüzdeki 3 sezonda sadece S Sport ve S Sport+ ekranlarında izleyici ile buluşacak.

Senin için hazırladığımız haberler