TJK’nın Pony Club Tırı Deprem Bölgesinde

İsa Kethüda
14.03.2023 - 12:29 | Son Güncellenme: 14.03.2023 - 12:31

Türkiye Jokey Kulübü'nün, psikolojik etkileri bir nebze olsun giderebilmek adına Pony Club tırını deprem bölgesine yolladığı belirtildi. İşte detaylar.

TJK’nın Pony Club Tırı Deprem Bölgesinde

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Jokey Kulübü'nün (TJK) Pony Club tırı deprem bölgesine gitti.

TJK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizi derinden etkileyen deprem felaketinin maddi yaralarını sarmak üzere yardımlarda bulunan Türkiye Jokey Kulübü, şimdi de psikolojik etkileri bir nebze olsun giderebilmek adına Pony Club tırını deprem bölgesine yolladı.

Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis ve Malatya’yı da kapsayan etkinlik programı, 13 Mart Pazartesi günü Osmaniye’de başladı.

Depremde hasar gören Masal Park’ın yakınında, AFAD tarafından kurulmuş olan çadır kentte gerçekleştirilen organizasyonda, Pony Club'a ek olarak boyama etkinlikleri düzenlendi ve çocuklara hediyeler verildi. Ayrıca projenin sıradaki duraklarında çocuklara yönelik "En Güçlü Kim" adlı tiyatro oyununun da sahnelenmesi planlanıyor.

TJK Asli Üyesi ve tiyatro sanatçısı İlyas İlbey’in yanı sıra Elazığ Hipodrom Müdürü Muhammet Demirçelik, Adana Hipodrom Müdürü Feyyaz Bora Güralp, Apranti Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Bercis Merdanoğlu ve At'la Terapi Merkezi personelinin de katıldığı etkinliklerde, 400 çocuk keyifli vakit geçirerek geçtiğimiz bir aylık sürecin stresinden bir süreliğine de olsa uzaklaşmış oldu."

Senin için hazırladığımız haberler