Tokyo Olimpiyatları iptal mi olacak? Flaş açıklama

20.07.2021 - 19:06 | Son Güncellenme: 20.07.2021 - 19:14

2020 Tokyo Olimpiyatları'nın CEO’su Toshiro Muto, Covid-19 vakalarının ülkede artış gösterdiğini ve oyunların iptal edilme riskinin olduğunu söyledi.

Tokyo Olimpiyatları iptal mi olacak? Flaş açıklama

AJANSSPOR-HABER

Bu hafta sonu başlayacak 2020 Tokyo Olimpiyatları için geri sayım sürerken Japonya’daki Covid-19 vakalarının artışı herkesi endişelendiriyor. Bu konuda Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi CEO’su Toshiro Muto’dan çok çarpıcı bir açıklama geldi.

İptal dahil tüm ihtimaller masada

Basın toplantısı gerçekleştiren Muto, bir gazetecinin "Oyunlar vakalardan dolayı son anda iptal edilebilir mi?" sorusuna "Bütün ihtimaller masada. Vakalarda ani bir artış olursa tartışmalara devam edeceğiz” yanıtını verdi. 

Japonlardan 'Vakalarda artış olursa' vurgusu

Japon yetkili sözlerini şöyle sürdürdü: “Gerektiği takdirde yetkililerle görüşürüz. Corona virüs vaka sayılarının ne olacağını şimdiden öngöremeyiz. Bu nedenle vakalarda ani bir artış olursa, görüşmelere devam edeceğiz. Bu noktada corona vakaları artabilir ya da azalabilir. Tırmanış gerçekleştiğinde ne yapmamız gerektiğini düşüneceğiz."

71 kişinin korona virüs testi pozitif çıktı

Oyunlar öncesinde şimdiye kadar sporcu, resmi yetkili ve gönüllülerden oluşan toplam 71 kişide koronavirüse rastlandığı açıklanmıştı. 2020 Tokyo Olimpiyatları 23 Temmuz’daki açılış töreni ile start alarak 8 Ağustos’a kadar sürecek.

Türkiye, Tokyo'ya 108 sporcu ile katılıyor

Oyunlara en kalabalık kafilelerden biriyle katılacak olan Türkiye, 16 branşta 108 sporcu ile Tokyo'da madalya mücadelesi verecek.

Senin için hazırladığımız haberler