Tongalı bayrak taşıyıcısı Pita Taufatofua viral oldu! Tokyo Olimpiyatları'nda...

23.07.2021 - 16:19 | Son Güncellenme: 23.07.2021 - 16:35

Son dakika haberleri... Tokyo Olimpiyatları, Japonya Ulusal Stadyumu'ndaki bayrak geçidiyle resmen başladı. Tongalı bayrak taşıyıcısı Pita Taufatofua vücuduyla gündem oldu. İşte detaylar...

Tongalı bayrak taşıyıcısı Pita Taufatofua viral oldu! Tokyo Olimpiyatları'nda...

AJANSSPOR - MAGAZİN

 

Geçtiğimiz yıl Kovid-19 pandemisi nedeniyle ertelenen Tokyo Olimpiyatları, bugünkü bayrak geçidi töreniyle resmen başladı. Polinezya ada devletlerinden Tonga Krallığı'nın tekvando sporcusu Pita Taufatofua, 2016'daki gibi yine geleneksel kıyafetleri ve yağlı vücuduyla gündeme oturdu. 

Sahneye yağlı vücuduyla çıktı, Yunan tanrısına benzetildi

2016 Rio Olimpiyatları, 2018 Kış Oyunları ve 2020 Tokyo Olimpiyatları'na Tonga'nın geleneksek kıyafetleriyle çıkan Pita Taufatofua, yarı çıplak ve yağlı vücuduyla sosyal medyada trend oldu. Hatta öyle ki, sosyal medya kullanıcıları Pita'yı antik dönem Yunan tanrılarına benzetti.

Pita Taufatofua kimdir? 

Tonga'nın Tokyo Olimpiyatları'ndaki temsilcisi Pita Taufatofua, 1983 yılında Avustralya'da doğmuş Tonga asıllı bir sporcudur. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimlerini Tonga'daki eğitim kurumlarında tamamlayan Pita, olimpiyatlardaki kıyafeti ve yağlı vücuduyla tanınmıştır. Daha çok, 'Tongalı bayrak taşıyıcısı' lakabıyla tanınan Pita, ülkesi Tonga Krallığı'nı kayak ve tekvando gibi alanlarda temsil etmiştir. 

Senin için hazırladığımız haberler