Toprak Razgatlıoğlu: "Üç hafta sonra gerçekten gülmeye başladım"

27.09.2024 - 22:47 | Son Güncellenme: 27.09.2024 - 22:50

2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın Fransa ayağında 6 Eylül'deki serbest antrenman sırasında kaza yapan milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, açıklamalarda bulundu.

Toprak Razgatlıoğlu: "Üç hafta sonra gerçekten gülmeye başladım"

AJANSSPOR - HABER

2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın Fransa ayağında 6 Eylül'deki serbest antrenman sırasında kaza yapan milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, İspanya'nın Aragon Pisti'nde yarışlara döneceği için üç hafta sonra ilk defa yüzünün güldüğünü söyledi.

"Gerçekten çok keyif alıyorum ve eğleniyorum"

Toprak Razgatlıoğlu, Aragon Pisti'nde katıldığı serbest antrenman turlarının ardından AA muhabirine verdiği demeçte, "Özellikle bu yarışa gelmem üç hafta sonra ilk defa beni mutlu etti. Üç hafta sonra dün gerçekten gülmeye başladım. Motorun üstünde her zaman mutluyum, her zaman heyecanlıyım. Çünkü motora her bindiğimde gerçekten çok keyif alıyorum ve eğleniyorum." dedi.

"Yarın biraz daha rahatlayacağım"

Razgatlıoğlu, "Kazadan sonra çok zor bir süreç geçti. Üç hafta geri gelmek için mücadele ettim. Amacım geçen hafta İtalya'da yarışmaktı ama yetişemedik. Ciğerde hava vardı ama şu an her şey normal. Tek sorunum üç hafta antrenmansız olmam. Motorun üzerinde biraz zorluk çekiyorum ama ilk kez güldüm ve yarın biraz daha rahatlayacağım." şeklinde konuştu.

"Bu yarışı da kaçırsaydım şampiyona benim için bitmişti"

"Şampiyonluk mücadelesi verdiğim için doktorlar da bir yerden sonra birazcık görmezden gelebiliyor." diyen milli motosikletçi, şöyle devam etti:

"Şu an ciğerde hiçbir şekilde hava yok ama herhangi bir doktora sorarsan, herhangi bir sorun yaşarım diye, yarışmamı istemez. Ama öyle bir yerdeyiz ki şampiyonluk mücadelesi verdiğimiz için 'Evet' demek zorundalar. Ve evet demeleri için de her şeyi yapmaya hazırdık. Gerekirse kavga edecektik bu iş normal bir şekilde bitecekti. Bu yarışı da kaçırsaydım şampiyona benim için bitmişti. O yüzden şu an çok mutluyum geri döndüğüme, buradan elimiz boş dönmek istemiyoruz. Hedefimiz her zaman birincilik olsa da en kötü bir podyum yapmak."

"Öbür türlü çok zorlanacağız"

Milli motosikletçi, Aragon'daki serbest antrenman turlarında kendileri için yarış simülasyonunun çok önemli olduğunu ve bunu yaptıklarını ifade ederek, "Birazcık yavaş kalıyoruz. Motorun üzerinde birkaç sorun yaşadım, geliştirmemiz gereken şeyler var. Motor iyi durmuyor ve çok iyi dönmüyor. Eğer bunları geliştirsek fark kapanacaktır. Ben pozitif bakıyorum, inşallah motoru değiştiririz ve mücadelenin içine dahil oluruz. Öbür türlü çok zorlanacağız." değerlendirmesini yaptı.

Puan durumu

Son üç ayağın kaldığı ve Aragon Pisti'nde 10. ayağın gerçekleşeceği Dünya Superbike Şampiyonası'nda Toprak Razgatlıoğlu 365 puanla lider durumda bulunurken, en yakın rakibi İtalyan Nicolo Bulega ise 352 puanla ikinci sırada yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler