Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu Britanya GP'de 3'te 3 yaptı!

Akın Ungan
17.07.2022 - 16:48 | Son Güncellenme: 17.07.2022 - 17:29

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Britanya Grand Prix'sinde 3'te 3 yaptı. Toprak'ın şampiyonluktan sonraki hayali gerçek oldu. İşte detaylar...

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu Britanya GP'de 3'te 3 yaptı!

AJANSSPOR HABER

2021 Dünya Superbike (WSBK) şampiyonu Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu, 2022 WSBK’in beşinci durağı olan İngiltere’de tarihi bir yarış haftasına imza attı. Donington Park'taki hafta sonunun ikinci yarışına ilk sıradan başlayan Toprak, yarış boyunca olağanüstü savunmalara imza atarak damalı bayrağı lider geçti.

Toprak'tan tarihi başarı

Donington Park'taki ilk yarışı lider tamamlayan Toprak Razgatlıoğlu, Super Pole ve ardından 2. yarışı da 1. bitirdi. Milli motosikletçi, İngiltere'deki 3 yarışın 3'ünü de kazanarak, bunu başaran üçüncü isim oldu ve tarihe geçti.

Dünya şampiyonları arasında nefes kesen mücadele

Donington Park’taki ilk yarışta elde ettiği birincilikle sezonun ilk zaferini kazanan Toprak Razgatlıoğlu superpole yarışını kazanarak birinci sırayı elde etti. İyi bir start alarak yerini korumayı başaran son dünya şampiyonu Toprak ile 6 dünya şampiyonluğu yaşayan Jonathan Rea arasında yarış boyunca heyecan dolu bir mücadele yaşandı. Rea birkaç kere liderliği kısa süreliğine alsa da olağanüstü savunmalar yapan Toprak konumunu korumayı başardı.

Hayali gerçek oldu, tarihe geçti

Yarışın sonuna doğru rakipleriyle arasındaki farkı açan Razgatlıoğlu damalı bayrağı ilk gören isim oldu. Elde ettiği birincilikle İngiltere’de üçte üç yapan Toprak Razgatlıoğlu bunu başaran üçüncü isim olarak Superbike tarihine adını altın harflerle yazdırdı ve şampiyonluğun ardından bir hayalini daha gerçekleştirdi. Şampiyona lideri Bautista yarışı ikinci bitirirken, Rea üçüncü sırada yer aldı.

İlgini Çekebilir
Son şampiyon Toprak Razgatlıoğlu'ndan ilk yarış zaferi!
Habere Git

Bu sezon 1 numaralı motosikletle yarışan Toprak Razgatlıoğlu, 29-31 Temmuz tarihlerinde Çek Cumhuriyeti’nde yeniden piste çıkacak.

Senin için hazırladığımız haberler