'Tour Of Mersin' hazırlıkları başladı

30.03.2018 - 14:53 | Son Güncellenme: 30.03.2018 - 14:53

Bu yıl 4.’sü düzenlenecek olan 'Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’nun (Tour Of Mersin) Mezitli ayağı organizasyon ve güvenlik toplantısı Mezitli Belediyesi Sosyal Tesislerinde bulunan Down Kafede yapıldı. 

20 Nisan Cuma günü Mut’tan başlayacak olan yarışta sporcular, Silifke ve Erdemli kapılarından geçtikten sonra Mezitli Pompeipolis Sütunlu Caddesi güney girişinde günün finalini yapacak. Soli Arena Festival Alanında 20 Nisan'da saat 14.00’de başlayacak olan sahne gösterilerinin ardından saat 16.00’da ödül törenleri yapılacak.
'Tour Of Mersin'in Mezitli finallerine ev sahipliği yapacak olan Mezitli Belediyesi'nin Sanat Evi Müzik Gurubunun konseri ve zumba ekibinin dans gösterileri de renkli görüntüler oluşturacak. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın dereceye giren sporculara ödüllerini vereceği yarışma, ulusal ve uluslararası basında da yer bulacak ve bazı televizyon kanallarından canlı olarak yayınlanacak.

Mezitli Belediyesi Spor Okulları Koordinatörü Oğuzhan Karayiğit, “Çok sayıda yabancı sporcuyu Mersin’de koşulacak bu güzel organizasyonda izlemek ve Mezitli’de final yaptırmak bizim için gerçekten çok önemli. Başkanımız Neşet Tarhan’ın da bisiklete verdiği önem ortadadır. Çoğu zaman Mezitli içinde ulaşımını bisikletle sağlayan başkanımız, halkı hem spor hem de ulaşım aracı olarak bisiklet kullanması konusunda teşvik etmektedir. Biz de Mersin Valiliği himayesinde ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile birlikte 13 belediyemizin iş birliği ile gerçekleşen bu organizasyonda görev alarak en iyi şekilde tamamlamak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise bisikletin kendisi için hem bir ulaşım hem de bir spor aracı olmasının dışında, çevreye duyarlılık ve sağlıklı kent olma yolunda bir duruş gösterme biçimi olduğunu dile getirerek, "Spora ve sporcuya verdiğimiz önemin bir sonucu olarak da Mezitli Belediye Gençlik Ve Spor Kulübü’nü kurduk. 20 Nisan 2018 Cuma günü gerçekleşecek Tour Of Mersin Mezitli Pompeipolis finalinden iki gün sonra da Aratos Tesislerinde kulüp lansmanımızı yapacağız. Tüm halkımızı bu güzel organizasyonlara davet ediyorum. Mezitli’de insanlar mutlu olsun diye çalışıyoruz. Her türlü spor ve sanat kolunun yaygınlaşması için altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Sporun ve sanatın olduğu yerde gülümseyen sağlıklı insanlar olur" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler