Tour of Türkiye final etabı iptal oldu! Şampiyon Patrick Bevin...

17.04.2022 - 09:35 | Son Güncellenme: 17.04.2022 - 15:56

57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun final etabı hava şartlarının yarattığı güvenlik riski nedeniyle nedeniyle iptal edildi. Yeni Zelandalı Patrick Bevin şampiyon oldu. İşte detaylar...

Tour of Türkiye final etabı iptal oldu! Şampiyon Patrick Bevin...

Kenan BAŞARAN - AJANSSPOR

 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (Tour of Türkiye) 8. ve son gününde İstanbul-İstanbul etabı hava şartlarının yarattığı güvenlik riski nedeniyle iptal edildi.

Patrick Bevin şampiyon oldu

Final etabının iptal edilmesiyle dün genel klasmanda liderliğe yükselen Israel-Premier Tech takımından Yeni Zelandalı Patrick Bevin organizasyonu genel klasman lideri olarak tamamladı.

 

İlgini Çekebilir
Çıplak heykeller yapmalıyız
Habere Git

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Tour of Türkiye'nin 8. gününde start, Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi önünden verildi. 141,1 kilometrelik etaba, 25 takımdan 149 bisikletçi katıldı.

Önce nötralize edildi, sonra etap iptal oldu

Sporcular, startın ardından Dolmabahçe, Beşiktaş, Barbaros Bulvarı, Çırağan Caddesi, Kuruçeşme'den geçerek Bebek yönüne devam etti. Baltalimanı'ndan dönen parkur, Büyükdere Caddesi ve Levent yönüne devam ederek 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden Anadolu yakasına geçti. Kuzguncuk'ta yarışın 25. kilometresinde kayganlaşan yol nedeniyle gerçekleşen kazaların ardından takım koordinatörleri yarışın nötralize edilmesini istedi.

Komiserler kurulu, yaptığı görüşme sonrasında kaza riskinin yüksek olması gerekçesiyle yarışı nötralize etti. Sporcular, Bostancı yönüne herhangi bir mücadeleye girmeden kontrollü bir şekilde bisiklet sürdü. Bu ayağın iptal olmasıyla 7. gün Gelibolu-Tekirdağ etabını ilk sırada tamamlayarak genel klasman liderliğini ele geçiren Israel-Premier Tech takımından Yeni Zelandalı Patrick Bevin, 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun şampiyonu ilan edildi.

Genel klasmanda ikinciliği Alpecin-Fenix takımından Avustralyalı Jay Vine, üçüncülüğü ise İtalya'nın Drone Hopper-Androni Giocattoli takımından Arjantinli Eduardo Sepulveda aldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden milli bisikletçi Mustafa Sayar da organizasyonu genel klasman 9'uncusu olarak tamamladı.

Dünkü sonuçlara göre Belçika'nın Alpecin-Fenix takımından Belçikalı Jasper Philipsen sprint liderinin giydiği yeşil mayo, ABD'nin Wildlife Generation Pro takımından Noah Granigan da en iyi tırmanışçının giydiği kırmızı mayo, Sakarya Büyükşehir Belediyesinden Batuhan Özgür de Türkiye güzellikleri mayosunun (Beyaz) sahibi oldu.

Takımlar şampiyonu Equipo Kern Pharma

Takımlar klasmanında ise İspanya'nın Equipo Kern Pharma şampiyonluğa ulaştı. Almanya'nın Bike Aid takımı ikinci, İtalya'nın EOLO-Kometa takımı ise üçüncülüğü aldı.

Madalyalar sahiplerini buldu

57.'si düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda madalyalar sahiplerini buldu. Sporculara ödüllerini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya takdim etti.

57.'si düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda kazananlara ödülleri verildi. Yağış nedeniyle final etabı olan İstanbul ayağı, iptal edilirken. Nötralize edilerek devam edilen turun tamamlanmasıyla birlikte madalya törenine geçildi. Yeni Zelandalı sporcu Patrick Bevin, 57. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun kazanan ismi olurken, takımlar klasmanında ise Equipo Kem Pharm, şampiyonluğa uzandı. Turda ikinci sırayı Alpecin-Fenix'ten Jay Tristan Vine elde ederken, üçüncü ise Drone Hopper-Androni Giocattoli ekibinden Eduardo Sepulveda oldu. Patrick Bevin turkuaz mayonun sahibi olurken, kırmızı mayo Noah Granigan, yeşil mayo Jasper Philipsen ve beyaz mayo Batuhan Özgür'ün oldu. Sporculara ve takımlara madalyalarını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu takdim etti.

Kasapoğlu: “Yarışçılar, İstanbul’un keyfini çıkardı”

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin basketboluyla, futboluyla, güreşiyle, okçuluğuyla her alanda iddiasını sürdüreceğini belirterek, "Yeteneklerin keşfi çok mühim. Artık bunu tesadüfe bırakmıyoruz. Milli Eğitim Bakanımızla bunun tanıtımını yapacağız. Geçtiğimiz günlerde başlattığımız yeni spor liseleri uygulamaları apayrı bir açılımı kazandıracak. Okullarımızı birlikte yöneteceğiz ve tüm tesislerimiz, spor liselerimizin emrinde olacak. Sporu eğitimle birleştirme noktasında büyük mesafeleri kat edeceğiz. Bu anlamlı organizasyon vesilesiyle emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. İlgi gösteren ev sahipliği yapan tüm vatandaşlarımızı selamlıyorum. Federasyonumuzu, bakanlığımızı kutluyorum. Cumhurbaşkanlığımızın himayelerindeki bu organizasyon vesilesiyle şükranlarımı sunuyorum. Yarışçıları ve kazananları tebrik ediyorum” dedi. Yağış nedeniyle yarışın iptal edilmesiyle ilgili de konuşan Bakan Kasapoğlu, “Yarış çok keyifli oldu. İstanbul’un güzel de bir havası var aslında bugün. Biraz önce görüştüm federasyon başkanıyla. Yarışçıların yavaş yavaş gelerek İstanbul’un keyfini çıkardığını ifade ettiler” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Fuat Oktay: "Tüm sporcuları yürekten kutlarım"

Madalya töreni sırasında konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Dünyanın dört bir yanından gelip Bodrum’da pedal çevirmeye başlayan sporcularımızla İstanbul’da bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Spor ve sporcularla her zaman bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletiyorum size. Ülkemizin pek çok yerinde ulusal ve uluslararası organizasyonlar düzenliyoruz. Bugün bu spora verdiğimiz en önemi, 57 yıldır aralıksız düzenleyerek ortaya koyuyoruz. Bu turun önemli özelliği de dünyada Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen tek tur olması. Dünyada en üst standartlarda düzenlenen 25 bisiklet turundan birisi olmuştur. 

Bu organizasyon vesilesiyle ülkemizin güzellikleri ve zenginlikleri de gösterildi. 5 kıtada 190 ülkede canlı yayınlandı. Bu etkinlik bu yıl ‘Doğaya saygı’ temasıyla düzenlendi. Bodrum’dan İzmir’e, oradan gurur kaynağımız 1915 Çanakkale Köprüsü’nü geçerek İstanbul’da tamamlandı. Bu tur, ülkemizin tanıtımı ve markasına da büyük katkı sağladı. Spor, içinde disiplin ve kardeşliği de barındırıyor. Sporun doğasını hayatımıza yansıttığımızda dostluk ve kardeşliğe de katkı sağlamış olacağız. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen Gençlik ve Spor Bakanlığı'mız ve Türkiye Bisiklet Federasyonu’nu yürekten kutluyorum. Sporculara başarılar diliyorum, ödül alanları kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler