Trabzonspor 15’lik kalecinin peşinde! Sadullah Yiğit Kabakuşak...

20.08.2024 - 22:02 | Son Güncellenme: 20.08.2024 - 22:05

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor, 15 yaşındaki kalecinin peşine düştü. Bordo-Mavililer, geçen sezon U15 ve U16 Takımlarıyla final oynama başarısı gösteren Antalyaspor’da her iki ekibin de kalesini koruyan Sadullah Yiğit Kabakuşak’ı istiyor.

Trabzonspor 15’lik kalecinin peşinde! Sadullah Yiğit Kabakuşak...

Koray GEÇGEL- AJANSSPOR

Son yıllarda yetiştirdiği kalecilerle dikkat çeken Trabzonspor, bu kez 15 yaşındaki file bekçisinin peşine düştü. Bordo-Mavililer, Antalyaspor’un genç file bekçisi için harekete geçti.

2 takımda birden oynadı

2009 doğum kaleci, geçen sezon Antalyaspor U16 Takımı’nın formasını giyerken, U15 Takımı’nın da final yoluna girmesiyle birlikte play-off sürecinde kaleyi devraldı. Kırmızı-Beyazlıların Sivasspor, Alanyaspor ve Konyaspor’u devre dışı bıraktığı karşılaşmalarda görev alan genç kaleci, finalde de Beşiktaş’a karşı kalede yer aldı. Kabakuşak’ın kalede yer aldığı final maçında Siyah-Beyazlılara penaltı atışları sonucunda kaybeden Antalyaspor, genç kalecinin tüm maçlarda oynadığı U16 Gelişim Ligi’nde de finale kadar yükseldi ve finalde Fatih Karagümrük’e 1-0 ile boyun eğdi.

Sıcak bakıyor

Ortaya koyduğu bu performansla pek çok takımın dikkatini çeken genç file bekçisi için en ısrarcı ekip Trabzonspor oldu. Bordo-Mavililerin yetiştirme bedeli karşılığında transferi gerçekleştirmek istediği öğrenilirken, genç kalecinin de bu transfere sıcak baktığı gelen haberler arasında yer aldı.

3 kulübün hakkı var

Transferin gerçekleşmesi halinde oyuncunun 12 ile 23 yaşları arasında eğitim ve gelişimine katkıda bulunan kulüpler arasında paylaşılacak yetiştirme bedeli için 3 kulübün hakkı bulunuyor. Antalya Kepez Poplin Spor, genç kalecinin ilk kulübü olmasına karşın 11 yaşında yolların ayrılmış olması sebebiyle yetiştirme bedeli için hak kazanamıyor. Sonrasında formasını giydiği Akdenizspor, Muratpaşa Belediyespor ve Antalyaspor, futbolcunun yetiştirme bedeli için hak sahibi kulüpler konumunda bulunuyor.

Milli takımda oynuyor

Sadullah Yiğit Kabakuşak, Antalyaspor’da yakaladığı çıkışla milli takımın da dikkatini çekti. U16 Milli Takım’ın kadrosunda yer alan genç eldiven, 11 Ağustos’ta Estonya ile oynanan dostluk maçında 90 dakika kaleyi korudu. Aynı dönemde oynanan Letonya mücadelesini ise kulübeden takip etti.

5 futbolcu gitmişti

Sadullah Yiğit Kabakuşak’ın Trabzonspor’a transferi gündeme gelen Antalyaspor’da son 1 yılda gelecek vaat eden 5 genç futbolcu daha yollarını ayırmıştı. Eylül 2023’te Eren Sayan’ın Rizespor’a, Kasım 2023’te de Halil Karadeli’nin Alanyaspor’a transfer olduğu Antalyaspor’da geçtiğimiz şubat ayında da Mehmet Arda Özmen; Adana Demirspor’a, Mehmet Efe Karacan; Başakşehir’e ve Ahmet Temiz de Alanyaspor’a gitti.

Senin için hazırladığımız haberler