Trabzonspor, Beşiktaş'ın stadında yeniden 'Avcı' oldu!

03.01.2021 - 17:47 | Son Güncellenme: 03.01.2021 - 18:10

Süper Lig'de 16. hafta maçında Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor, Şenol Can yönetimindeki Fatih Karagümrük'e konuk oldu. Karşılaşma Beşiktaş Vodafone Park'ta oynandı. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi. Peki Karagümrük - Trabzonspor maçı kaç kaç bitti ve golleri kim attı? İşte detaylar...

Trabzonspor, Beşiktaş'ın stadında yeniden 'Avcı' oldu!

Son maçında Galatasaray'a 2-0 mağlup olan Trabzonspor, Fatih Karagümrük'e konuk oldu.

Vodafone Park'ta oynanan maçı konuk ekip Trabzonspor 2-1 kazandı. Mücadelenin 12. dakikasında Trabzonspor'da Ekuban, takımını 1-0 öne geçirdi ancak gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

İlk yarıda gol sesi çıkmadı.

İkinci yarıya fırtına gibi başlayan Trabzonspor, Nwakaeme'nin golüyle 1-0 öne geçti. Mücadelede dakikalar 70'i gösterdiğinde Karagümrük adına Balkovec skoru dengeleyen golü attı.

81. dakikada kontra şansı yakalayan bordo mavili takım Ekuban'la bir kez daha öne geçti. Bu golle maçı 2-1 kazanan Trabzonspor 23 puanla 7. sıraya yükseldi. 21 puanda kalan Karagümrük ise 8. sıraya geriledi.

Avcı 347 gün sonra Vodafone Park'ta

Geçtiğimiz sezon Beşiktaş'ı çalıştıran Abdullah Avcı, 347 gün sonra Vodafone Park'ta görev yaptı.

Abdullah Avcı'nın Beşiktaş başındaki Vodafone Park'taki son maçı, Ziraat Türkiye Kupası'nda Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a karşı olmuştu. Siyah-beyazlı takım o mücadeleyi 3-2 kaybetmiş ve iki gün sonra da Abdullah Avcı ile yollar ayrılmıştı. (HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ)

Karagümrük'ün evindeki yenilmezlik serisi sona erdi

Trabzonspor, rakibinin ev sahibi olarak oynadığı lig maçlarındaki yenilmezlik serisine de son verdi.

Fatih Karagümrük, 2020 yılında TFF 1. Lig ve Süper Lig'de ev sahibi olduğu 17 karşılaşmada 10 galibiyet ve 7 beraberlik alarak geçtiğimiz yılı yenilgisiz tamamlamıştı.

Trabzonspor, bu galibiyetle rakibinin 17 maçlık serisine de son verdi.

Nwakaeme ve Ekuban ligdeki 4. gollerini attı

Trabzonspor'un Nijeryalı oyuncusu Anthony Nwakaeme ve Ganalı oyuncusu Caleb Ekuban bu sezon ligdeki 4. gollerini Fatih Karagümrük maçında attı.

Bu sezon ilk golünü bordo-mavili takımın 3-1 kazandığı Yeni Malatyaspor karşısında atan Nwakaeme, Trabzonspor'un Kasımpaşa'ya 4-3 yenildiği maçta da takımının 2 golüne imza atmıştı.

Ekuban ise Trabzonspor'un Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Demir Grup Sivasspor ve Çaykur Rizespor ile oynadığı lig maçlarında gol sevinci yaşamıştı.

Balkovec'in ilk golü Trabzonspor'a

Fatih Karagümrük'ün Sloven oyuncusu Jure Balkovic, kırmızı-siyahlı forma ile ilk golünü Trabzonspor filelerine gönderdi.

Balkovic, mücadelenin 70. dakikasında attığı golle takımına 1-1'lik beraberliği getirdi.

Biglia sakatlandı

Fatih Karagümrük'ün Arjantinli yıldızı Lucas Biglia mücadelenin ilk yarısında sakatlandı ve oyundan çıktı.

Biglia, karşılaşmanın 35. dakikasında yerini Vato Arveladze'ye bıraktı.

Karagümrük'ten hakem tepkisi

Süper Lig'in 16. haftasında ağırladığı Trabzonspor'a 2-1 yenilen Fatih Karagümrük, hakem kararlarına tepki gösterdi.

Kulübün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Hava değil, insanlar karanlık!" ifadelerine yer verildi.

MAÇTAN DETAYLAR

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Ali Palabıyık, Mehmet Cem Satman, Serkan Çimen

Fatih Karagümrük: Viviano, Ramazan Civelek, Fatih Kuruçuk, Roco, Balkovec, Koray Altınay, Biglia (Dk. 35 Vato Arveladze), Jimmy Durmaz (Dk. 79 Muhammed Egemen Pehlivan), Ndiaye, Alparslan Erdem (Dk. 72 Mevlüt Erdinç), Sobiech

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Serkan Asan, Edgar, Hosseini, Marlon, Flavio (Dk. 72 Abdülkadir Ömür), Abdulkadir Parmak, Baker, Ekuban (Dk. 90+1 Kamil Ahmet Çörekçi), Nwakaeme, Djaniny (Dk. 83 Afobe)

Goller: Dk. 46 Nwakaeme, Dk. 81 Ekuban (Trabzonspor), Dk. 70 Balkovec (Fatih Karagümrük)

Sarı kartlar: Dk. 13 Hosseini, Dk. 37 Abdulkadir Parmak, Dk. 60 Marlon, Dk. 90 Baker (Trabzonspor), Dk. 48 Balkovec, Dk. 57 Vato Arveladze (Fatih Karagümrük)

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler