Trabzonspor büyük rekorun peşinde!

03.07.2020 - 08:00 | Son Güncellenme: 03.07.2020 - 08:00

Trabzonspor, Galatasaray’a kaybetmemesi halinde tarihindeki en uzun 3. Deplasman yenilmezlik serisini yakalayacak. Bordo-mavililer diğer iki maçta da puan kaybetmezse rekoru egale edecek.

Şampiyonluk mücadelesini sürdüren ve pazar günü Galatasaray ile oynayacağı karşılaşmada 3 puanı 'olmazsa olmaz' olarak gören Trabzonspor, dış sahadaki performansıyla dikkat çekiyor. Bu sezon çıktığı 14 deplasman maçının sadece birini kaybeden Fırtına, son 11 dış saha maçında yenilmedi.

Sabah’ın haberine göre Galatasaray deplasmanından da mağlup ayrılmazsa bu sezon üst üste 12'nci dış saha karşılaşmasını yenilgisiz tamamlayacak olan bordo-mavililer, bu alanda 1981-82 ve 1983-84 sezonlarında elde ettiği 14 maçlık seriden sonraki tarihinin en iyi 3'üncü performansını yakalamış olacak.

Tek yenilgi Sivasspor’dan

Trabzonspor, ligde kalan 3 deplasman maçından da (G.Saray, Denizli, Kayseri) puan alırsa 1981-82 ve 1983- 84 sezonlarıyla birlikte tarihinin en uzun deplasman yenilmezlik serisini elde edecek. Bordo-mavililer, bu sezon rakip sahadaki tek yenilgisini 23 Eylül 2019'da son dakika golüyle Sivas'tan (2-1) almıştı.

Sörloth planı

Trabzonspor'un Norveçli yıldızı Sörloth, Galatasaray maçına odaklandı. Ankaragücü'ne attığı golle ligde 6 maçlık sessizliğini bozan Kuzeyin Kralı, pazar gecesi Türk Telekom'da ağları havalandırıp takımını galibiyete taşımak istiyor. Bu sezon İstanbul'un 3 büyük kulübünü boş geçmeyen oyuncu, Beşiktaş'a 3, Fenerbahçe ve Galatasaray'a karşı da 1'er kez gol sevinci yaşamıştı. Teknik direktör Çimşir, Sörloth'u ceza sahası içinde topla buluşturmaya yönelik bir oyun planı hazırlıyor. İdmanlarda bu taktik üzerinde duran genç çalıştırıcı, orta saha oyuncularından Sörloth'un defansın arkasına yapacağı koşulara pas atmalarını istedi.

Senin için hazırladığımız haberler