Eskişehirspor, Transfer Yasağını Kaldırmak için Trabzonspor ile Anlaştı

Orhan Gülek
01.02.2023 - 16:46 | Son Güncellenme: 01.02.2023 - 19:21

Transfer yasağını ortadan kaldırmak için uğraş veren Eskişehirspor yönetimi, Trabzonspor ile yaşanan borç sorununu çözdü. İşte haberle ilgili tüm detaylar

Eskişehirspor, Transfer Yasağını Kaldırmak için Trabzonspor ile Anlaştı

AJANSSPOR - HABER

TFF 3. Lig'de zor günler geçiren Eskişehirspor'da transfer tahtası yasağının kaldırılması için kritik bir gün yaşandı. Trabzonspor, Erkan Zengin transferi sebebiyle Eskişehirspor ile aralarında devam eden hukuki sürecin, Eskişehirspor'un gerekli ödemeyi yapmasının ardından son bulduğunu açıkladı.

Eskişehirspor'da başkan, Trabzonspor avukatlarıyla görüştü

Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca, borç nedeniyle transfer yasağını kaldırmak için Trabzonspor Kulübü avukatlarıyla görüşmek üzere İstanbul'a geldi ve sorunu çözdü. Trabzonspor’dan yapılan açıklamada “Kulübümüz ile Eskişehirspor Kulübü arasında Erkan Zengin transferi dolayısıyla devam eden hukuki süreç, ilgili kulübün gerekli ödemeyi bugün itibari ile kulübümüz banka hesabına yatırması ile birlikte son bulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” İfadelerine yer verildi.

Ne olmuştu?

Trabzonspor’dan Eskişehirspor’a transfer olan Erkan Zengin’in bonservis ücreti olan 400 bin avro borç yüzünden Eskişehir'e transfer yasağı getirilmişti. Bu borç yüzünden  Trabzonspor ile  Eskişehirspor'un arasındaki sorun bir türlü çözülemiyordu.

İlgini Çekebilir
Eskişehirspor'dan Emre Özbayer kararı!
Habere Git

Öte yandan dosyayı bugün çözüme kavuşturmak isteyen Eskişehirspor yönetimi, günün ikinci görüşmesini ise Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi ile gerçekleştirecek.

Ahmet Ağaoğlu Eskişehirspor'a rest çekmişti

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu Eskişehirspor’un kendilerine olan borcu ödememesi halinde borçsuzluk kağıdına kesinlikle imza atmayacaklarını dile getirmişti. 

İskoçya'dan Eskişehirspor'a destek gelmişti

Yaklaşık 10 yıl önce Eskişehirspor'un, Avrupa kupalarında karşılaştığı İskoçya Ligi ekibi St. Johnstone kardeş takım olarak ilan edilmişti. Tarihteki bu kardeşliği unutmayan İskoç taraftarlar, uzun süredir ekonomik sorunlar yaşayan kırmızı-siyahlılara destek olmaya devam ediyor. Daha önce tribünde Eskişehirspor pankartı açan taraftarlar, son olarak geçtiğimiz günlerde İskoçya Ligi'nde oynanan Motherwell maçından önce yardım kampanyası başlattı. İskoç kulübünün yaptığı resmi açıklama ile taraftarlar arasında maçtan önce kovalarla bin 961 Sterlin toplandı. Yaklaşık olarak 45 bin lira değerinde olan yardım ve St. Johnstone taraftarının gösterdiği fair-play örneği, Eskişehirspor taraftarından tam not aldı.

İlgini Çekebilir
İngiliz devinden Eskişehir paylaşımı
Habere Git

Eskişehirspor’dan kötü istatistik

TFF 3. Lig'de bu sezon zor günler geçiren Kırmızı Şimşekler, 18 hafta sonunda gördüğü 5 kırmızı kart ile bu alanda zirvede yer alarak kötü bir istatistiğe imza attı.

Senin için hazırladığımız haberler