Trabzonspor golcüsünü Süper Lig'de buldu!

Salim Manav
03.04.2021 - 08:55 | Son Güncellenme: 03.04.2021 - 08:57

Son dakika Trabzonspor transfer haberleri...Abdullah Avcı'nın raporu doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren bordo mavililer aradığı golcüyü Süper Lig'de buldu. Karadeniz Fırtınası Kasımpaşa ile sezon sonunda sözleşmesi biten Fode Koita transferinde sona geldi. İşte Trabzonspor - Fode Koita transferinde son durum. Detaylar haberimizde...

Trabzonspor golcüsünü Süper Lig'de buldu!

Yeni sezonun kadrosunu şimdiden oluşturma çalışmalarına başlayan Trabzonspor'da forvet adaylarından biri de Kasımpaşa ile sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Fode Koita. 30 yaşındaki santrforu devre arasında da kadrosuna katmak isteyen ancak istediği sonucu elde edemeyen bordo-mavililerin, sezon sonu için yeni bir girişim yaptığı bildirildi. Teknik direktör Abdullah Avcı'nın da kadrosunda görmeyi istediği futbolcuyla geçtiğimiz günlerde bir görüşme daha yapılmıştı. Trabzonspor kurmaylarına Kasımpaşa ile sözleşme yenilemeyeceğini söyleyen Koita'nın kendisine yapılan teklifi kabul ettiği belirtildi.

'Trabzonspor büyük takım'

Fransa pasaportu da bulunan futbolcunun menajeri, kesin anlaşmanın yapılması için yeniden Trabzon'a davet edildi. Oyuncuya imza parası olmadan 800'er bin Euro'dan 3 yıllık sözleşme önerildi. Sağ ve sol kanatta da başarılı bir şekilde oynayabilen yıldız bu sezon çıktığı 9 maçta 4 gol kaydetmiş ve kulüpte yaşanan anlaşmazlıklar sonucu kadro dışı bırakılmıştı. Daha sonra affedilen Koita kariyerinde Kasımpaşa'dan önce Montpellier, Lens, Le Havre, Caen ve Blackburn formalarını giymişti. 1.86 boyundaki futbolcunun, sürekli olarak Trabzonspor için, "Çok büyük bir takım" vurgusu yaptığı öğrenildi.

110 maçta 31 gol 11 asist

2016-17 sezonunda Blackburn Rovers'tan 320 bin Euro'ya Kasımpaşa'ya transfer olan Koita, İstanbul ekibiyle çıktığı 110 resmi maçta 31 gol atıp 11 de asist yaptı. Tecrübeli futbolcu, Gine Milli Takımı'nda ise 4 kez oynadı.

Senin için hazırladığımız haberler