ÖZET | Trabzonspor - Beşiktaş Maç Sonucu: 1-1

Ali Bozkurt
03.04.2022 - 21:35 | Son Güncellenme: 03.04.2022 - 22:27

Süper Lig 31. haftasında Trabzonspor kendi sahasında Beşiktaş'ı konuk etti. Karşılaşma Trabzonspor 1-1 Beşiktaş skoru ile sona erdi. İşte beIN maç özeti ve detayları...

ÖZET | Trabzonspor - Beşiktaş Maç Sonucu: 1-1

AJANSSPOR HABER

Beşiktaş, yeni teknik direktörü Vallerin Ismael ile ilk maçına Trabzonspor deplasmanında çıktı.  Kaçan penaltı ve bol pozisyonun olduğu dev maçta kazanan taraf olmadı. İşte detaylar...

Penaltı tepkisi

Maçın 28. dakikasında gerçekleşen Beşiktaş atağında, Batshuayi penaltı noktasına yakın bir yerde topu düzeltmek isterken yerde kaldı. Siyah-beyazlı futbolcular, Belçikalı golcünün Puchacz'ın müdahalesiyle yerde kaldığını belirtirken hakem Zorbay Küçük "Devam" dedi. Hakem Zorbay Küçük, VAR hakemi Erkan Engin'in pozisyonu incelemesini bekledi. VAR'dan pozisyonu izlemek için uyarı gelmeyince mücadele taçla devam etti. Beşiktaş taraftarının tepkisini çeken karar sonrası penaltı pozisyonu kısa süre içerisinde sosyal medyada trend oldu.
 
 

Kuzeyin Kralı perdeyi açtı

Trabzonspor, Beşiktaş karşısında ilk isabetli şutunda golü buldu. Hüseyin Türkmen'in uzun topuna hareketlenen Andreas Cornelius, Vida'yı geçerek kaleci Ersin ile karşı karşıya kaldı. Ersin'in üstünden topu aşırtan golcü oyuncu ağları sarsmayı başardı. Cornelius, Süper Lig'in ilk yarısında Vodafone Park'ta son dakikada Beşiktaş ağlarını yine sarsmıştı. Golcü oyuncu bu sezon 13. golünü atarken Beşiktaş'a karşı da ikinci golünü atmış oldu. Bu arada Cornelius'un golüne sevinen Trabzonspor teknik direktörünün kasketi yere düştü. 

Valerien Ismael'in değişimi

Beşiktaş teknik direktörü Valerien Ismael’in isteği üzerine teknik analiz için tribünden çekim yapılıyor.  Siyah-Beyazlıların yeni teknik direktörü futbolculara geniş açıdan doğru ve yanlış yaptıklarını gösterebilmek için bundan sonra oynanacak olan tüm karşılaşmaları stadyumdan kayıt edecek.

Penaltı kaçtı

Beşiktaş 67. dakikada penaltı kazandı. Ghezzal yerde kaldı ve hakem Zorbay Küçük beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Batshuayi topu direğe isabet etti ve beraberlik şansını yakalayamadı. Bu sezon 5 penaltı atışını da gole çeviren Michy Batshuayi, bu kez direğe takıldı ve ilk kez penaltı atışından yararlanamadı.
 

Penaltı kaçtı 2 dakika sonra gol geldi

Beşiktaş kaçan penaltı sonrası atağına devam etti.  71. dakikada Rosier'in çaprazdan attığı müthiş golle penaltıdan 2 dakika sonra Beşiktaş beraberliği yakaladı. Roiser, Siyah-Beyazlı forma ile bu sezon ilk kez gol sevinci yaşadı.

10 dakika sonra kırmızı kart

Beşiktaş'ta 71. dakikada oyuna giren Larin, 81. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.Siopis yaklaşık 10-15 mt Larin'i belinden tutarak çizgide birlikte ilerledi. Larin sinirlendi ve Siopis'i önce itti, sonra elini savurunca suratına tokata dönüştü. Larin bu hareket sonrasında hakem Zorbay Küçük'ten kırmızı kart gördü.

4 isim cezalı duruma düştü

Trabzonspor'da Bakasetas, Djaniny ve Siopis, Gaziantep maçında cezalı duruma düştü. Beşiktaş'ta ise Cyle Larin Siopis'e yaptığı hareket sonrası direkt kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Siyah-beyazlılar 32. haftada Aytemiz Alanyaspor ile karşılaşacak.

Maçtan dakikalar 


18. dakikada Abdulkadir Ömür'ün ceza sahası içine doğru gönderdiği topu penaltı noktasına yakın yerde göğsüyle kontrol eden Djaniny, müsait pozisyonda meşin yuvarlağa vurumayınca kaleci Ersin topu kontrol etti.


28 dakikada ani gelişen Beşiktaş atağında Ghezzal'ın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Batshuayi'den önce topu müdahale eden Puchacz tehlikeyi önledi.

41. dakikada serbest vuruşu kullanan Ghezzal, ceza sahası içine ortaladı. Vida'nın kafa vuruşunda kaleci Uğurcan Çakır, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

45. dakikada Rıdvan'ın sol taraftan ortasında Ghezzal savunma oyuncuları arasında topa dokundu. Boşta kalan meşin yuvarlağı kaleci Uğurcan Çakır ayaklarıyla uzaklaştırdı.

Senin için hazırladığımız haberler