Trabzonspor, Antalyaspor maçına taraftarla hazırlandı

29.04.2022 - 17:19 | Son Güncellenme: 29.04.2022 - 17:45

Süper Lig ekibi Trabzonspor, Antalyaspor maçında alacağı 1 puna ile şampiyonluğu ilan edecek. Bordo-Mavililer, taraftara açık yaptığı antrenmana binler katıldı. İşte detaylar...

Trabzonspor, Antalyaspor maçına taraftarla hazırlandı

AJANSSPOR HABER

Lider Trabzonspor, Süper Lig'in 35. haftasında çıkacağı Antalyaspor maçı öncesinde taraftara açık antrenman gerçekleştirdi. Taraftarın yoğun ilgi gösterdiği antrenmanda Başkan Ahmet Ağaoğlu'da açıklamalarda bulundu. İşte tüm detaylar...

Şampiyonluk için 1 puan lazım

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğa yalnızca 1 puan uzaklıkta olan Trabzonspor, 35. hafta mücadelesinde Antalyaspor'u Medical Park Stadı'nda konuk edecek. Cumartesi günü oynanacak karşılaşmada Bordo-Mavililler, alacağı 1 puan ile şampiyonluğunu ilan edecek. Karadeniz fırtısınası şampiyonluk maçı öncesi taraftarla buluştu.

25 bin taraftar stadyuma geldi


Trabzonspor'un maç öncesi son antrenmanını izlemek isteyen taraftarlar stadı doldurdu. Antalyaspor maçına hazırlanan Bordo-Mavili takım taraftarının desteğiyle yapıyor. Trabzonspor'un antrenmanını 25 bin kişi takip etti.

Şampiyonluk maçı dev ekranlarda


Öte yandan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in girişimleriyle, yarın 20.30'da oynanacak Trabzonspor-Fraport TAV Antalyaspor karşılaşmasına bilet bulamayan vatandaşların maçı izleyebilmesi için Atatürk Alanı ve Avni Aker Millet Bahçesi'ne dev ekran kurma kararı alındı. Trabzonspor'un 1 puan alması halinde şampiyonluğunu ilan edeceği maçı taraftarlar dev ekrandan canlı izleyebilecek.

Dev Trabzonspor bayrağı 


Trabzon’da Çarşıbaşı Taraftarlar Derneği ve Çarşıbaşı Belediyesi’nce 25 metreye 61 metre, 350 kilogram ağırlığında dev Trabzonspor bayrağı yaptırıldı. Taraftarlar bayrakla yürüyüş gerçekleştirdi. Büyüklüğü nedeniyle sokaklara sığmayan ve taşınamayan dev bayrak sergilenmeden önce ilçe merkezinde tören düzenlendi. Coşkulu taraftarlar, bando takımı eşliğinde dev bayrağı taşıyıp, marşlar söyleyerek şampiyonluk yürüyüşü yaptı.

''Büyük bir çoşku var''

Trabzonspor başkanı Ahmet Ağaoğlu, antrenmanda taraftara seslendi. Ağaoğlu, ''Şampiyonluğa bir puan var. İnşallah yarınki maçtan arzu ettiğimiz sonuçla ayrılacağız ve o coşkuyu stadyumda hep birlikte yaşayacağız. Hocamız uzun zaman sonra antrenmanı taraftara açtı. Büyük bir coşku var. Son bir haftadır Trabzon'a gelen uçakların tamamına yakını dolu. Yurt dışında çalışıp 5 yıldır Trabzon'a gelmeyen taraftarlar son 3 maçımıza ilgi gösterdi. Trabzon'da şampiyonluğun coşkusu diğer illere, takımlara göre farklı oluyor. Bana göre de çok daha farklı olacak. İnşallah takım şampiyon olunca farklılıktan neyi kast ettiğimi tüm Türkiye görecek. '' ifadelerini kullandı.

''Silaha Sarılmayalım''

Ahmet Ağaoğlu, şampiyonluk gelmesi halinde taraftarın silah kullanmamasını istedi. Ağaoğlu, ''Taraftardan ricam var; coşku ve heyecan, üzüntüye ve gözyaşına dönüşmesin. Uzun zamandır bununla ilgili mesajlar vermeye çalışıyoruz. Birbirimize sarılalım ama silaha sarılmayalım mesajımız bu. Ben söz veriyorum yarın şampiyon olunca 61 top atışı yaptıracağız. Bu tüm silahlara bedeldir diye düşünüyorum. 3 farklı lokasyonda havai fişekler atılacak. Kimse kutlamalarda silah kullanmasın. Duygusal anlamda ne hissettiğimi şu anda ifade edemem, ben de farkında değilim. Bu tür yaşantılarda, gerçekleştikten sonra ancak bunun farkına varabiliyorsunuz. İş bir nihayete ersin, o zaman göreceğiz ne hissettiğimizi.'' ifadelerini kullandı.

Trabzonspor - Antalyaspor maçı ne zaman?

Trabzonspor, sahasında konuk edeceği Antalyaspor ile Cumartesi günü saat 20.30'da karşı karşıya gelecek. Bordo-Mavililere şampiyonluk için beraberlikte yetiyor. Puan ve puanlar almasına karşın taraftarı önünde şampiyonluğu ilan edecek.

37 yıl sonra taraftarı önünde kupa

Trabzonspor, 37 yıl sonra taraftarı önünde şampiyonluk hasretine son verecek. En son şampiyonluğunun üstünden en uzun süre geçen ekip, son olarak 1983-84 sezonunda şampiyon olan Trabzonspor'dur

Her takımın iddialı bir şekilde yola çıktığının altını çizen Ağaoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Sporun içinde bu var, futbolun içinde biraz daha fazla var, Türkiye'de biraz biraz daha fazla var. Bu normaldir. Yarışın içindesiniz, iddialı bir şekilde yola çıkıyorsunuz. Onun için yöneticilere burada büyük sorumluluk düşüyor. Şampiyonluk parolası ile 'biz bu sene şampiyona olacağız' diye yola çıktığınız zaman, taraftar ve camianızı bu mesaj doğrultusunda beklenti içine sokuyorsunuz. Biz bunu hiç telaffuz etmedik. Camialar beklenti içine girdiği zaman, onu da yakalayamadığınız yerde bu sefer de doğal olarak 'hakem penaltı çaldı', 'yağmur yağdı...' Ben dahasını söyleyeyim, 1,5 metreden ofsayt kaldırmayan hakeme, 'neden kaldırmadın?' diye sorduklarında, 'gözüme kar tanesi girdi' diyeni de var bu ülkede."

Ağaoğlu, ligin, büyük lig olduğunun herkes tarafından söylendiğine işaret ederek, "Bu doğrultuda açıklamalar yapıyoruz ama her ne hikmetse, o büyük lige yakışan davranışı hiçbir zaman sergileyemiyoruz. Belki bunun içinde ben de varım. Biz bunun içine girmedik, başkan olarak ben hiç girmedim." dedi. "Şampiyonlukla alakalı bırakın iddiayı, iddiasız mesajlar dahi vermedim." ifadesini kullanan Ağaoğlu, "Her zaman şunu söyledim, rakibe saygı ön plandadır. Rakibinize saygı göstermediğinizde kazandığınız şampiyonluklar ve kupalar hiçbir şey ifade etmez. Uzay şampiyonu olabilirsiniz ama gönüllerin şampiyona olmadığınız sürece hiçbir anlam ifade etmez." diye konuştu.

Trabzonspor'da iki eksik olacak

Trabzonspor'un Fraport TAV Antalyaspor karşısına çıkacağı şampiyonluk maçı öncesinde kadrosunda eksikler bulunuyor. Geçtiğimiz hafta oynanan Adana Demirspor maçında sakatlanan ve ameliyat olan Peres ile tedavisi süren Trondsen yarınki mücadelede sahada olmayacak. Sakatlık sürecini atlatan ve bu hafta idmanlarda düz koşu yapan Hüseyin Türkmen ve Nwakaeme'nin durumu maç saatinde belli olacak. Adana Demirspor karşılaşmasında Peres sakatlandıktan sonra sağ beke geçen Dorukhan'ın yarınki karşılaşmada da bu mevkide oynaması bekleniyor. 

Senin için hazırladığımız haberler