Trabzonspor'a İtalya'dan transfer! Abdülkadir sakatlanınca...

22.01.2021 - 08:17 | Son Güncellenme: 22.01.2021 - 08:23

Son dakika Trabzonspor transfer haberleri... TFF Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor, 3-4 ay sahalardan uzak kalacak olan Abdülkadir Ömür'ün yerini doldurabilmek için transfer çalışmalarına hız verdi. Fırtına Sampdoria forması giyen Çek merkez orta saha oyuncusu Jakub Jankto ile prensipte anlaştı. Peki Jankto kimdir, kaç maçta forma giydi, kaç gol attı? İşte yanıtı...

Trabzonspor'a İtalya'dan transfer! Abdülkadir sakatlanınca...

İsa KETHÜDA - AJANSSPOR

Ocak ayında şu ana kadar Gençlerbirliği'nden Berat Özdemir'i kadrosuna katan Trabzonspor, Abdülkadir Ömür'ün sakatlanmasının ardından yerine oyuncu transfer etmek için çalışmalarına hız verdi.

Trabzonspor, Jankto ile prensip anlaşmasına vardı

Çekya basınında yer alan haberlere göre; bordo-mavili takımın, Sampdoria forması giyen Jakub Jankto ile prensip anlaşmasına vardığı belirtildi.

Oyuncu tamam, sıra Sampdoria'da

Haberde, Trabzonspor'un oyuncu ile prensipte anlaşmasının ardından Sampdoria kulübünün çılgın başkanı Massimo Ferrero ile görüşeceği öğrenildi.

Bu sezon kaç maçta oynadı?

Öte yandan kulübüyle olan sözleşmesi 2023 yılına kadar devam eden 25 yaşındaki merkez orta saha oyuncusu; bu sezon forma giydiği 18 maçta 4 gol ve 3 asist kaydetti. Jankto daha önce Udinese ve Ascoli formaları da giymişti.

Jankto'nun transfer piyasa değeri ne kadar?

Transfermarkt verilerine göre; oyuncunun güncel piyasa değeri 10 milyon Euro. Çek oyuncu 1 Temmuz 2019 yılında Udinese'den 14.5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edilmişti.

Oyuncunun bu sezon oynadığı mevkilere göre performansı şu şekilde:

▶ Orta saha sağ: 7 maç, 3 gol, 3 asist

▶ Orta saha sol: 7 maç, 1 gol, 0 asist

▶ Ofansif orta saha sol: 0 gol 1 asist

▶ Yedek: 1 maç -

▶ Orta saha merkez: 1 maç -

Güçlü yönleri

▶ Top kapma

▶ Duran topları iyi kullanma

▶ Kısa pas vermeyi sever

 Zayıf yönleri

▶ Hava topu

▶ Bitiricilik

▶ Pas verme

▶ Disiplin

Senin için hazırladığımız haberler