Trabzonspor'da CAS'a gidecek dosyanın detayları belli oldu!

06.06.2020 - 11:41 | Son Güncellenme: 06.06.2020 - 11:52

Trabzonspor'da CAS'a gidecek dosyanın detayları belli oldu!

Avrupa'dan bir yıl men cezası alan Trabzonspor'un Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) yapacağı başvuru dosyasının detayları belli oldu. 

Fotomaç'ta yer alan habere göre; UEFA tarafından verilen beklenmedik kararla Avrupa'dan 1 yıl men cezası alan Trabzonspor, hakkını CAS'ta arayacak. Çalışmalara hemen başlayan bordo-mavili kulübün hukukçuları, son dönemde sürekli kar açıklayan Trabzonspor'a verilen bu cezanın haksız olduğunu belirterek güçlü bir savunma dosyası hazırladılar. İşte o dosyanın ayrıntıları....

Trabzonspor'da iki önemli gündem maddesi var. İlki kalan 8 haftada hem lig şampiyonluğu hem de Türkiye Kupası'nı müzeye götürmek.

İkincisi ise UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu (CFCB) tarafından verilen Avrupa Kupaları'ndan 1 yıl men kararının CAS başvurusuyla kaldırılması.

Bordo-mavililer, cezaya neden olarak gösterilen maddelerin geçersizliğinin ispatı için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile ortak hareket ediyor.

Kulübün ekonomi birimi ile yapılan değerlendirmeler sonucunda belgeler hazırlandı. Bordo-mavili kulübün hukukçuları son dönemde kar açıklayan Trabzonspor'a verilen bu cezanın haksız olduğunu belirterek güçlü bir savunma dosyası hazırladılar. Bunu Türkiye Futbol Federasyonu ile de paylaştılar. Ayrıca Federasyon da elindeki bilgileri CAS'a sunacak..

Karadeniz ekibi adına çalışan İsviçre'deki hukuk bürosu da savunma hazırladı. Trabzonspor bu 3 raporu bir araya getirecek ve oldukça kalın bir dosya ile CAS'ın kapısını çalacak.

Bordo-mavililerin yaptığı savunmayı ana hatlarıyla görenler "Bu dosya ile Berlin Duvarı bile yıkılır" yorumu yapıyor.

 

İŞTE CAS'A GİDECEK DOSYANIN DETAYLARI

1 - ATILIM İÇERİSİNDEYİZ

Trabzonspor Kulübü, Bankalar Birliği ile yapılan anlaşma gereği sizin (UEFA) de talebiniz doğrultusunda gelir gider dengelerinde önemli bir aşama kaydetmiş hatta yakın zaman içerisinde kar açıklamıştır.

2- TALİMATLARA UYULDU

Yıne UEFA'nın talebi doğrultusunda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından uygulamaya konulan Lisans Talimatlarına harfiyen uyulmuş, hatta örnek gösterilen hale gelinmiştir. Tüm lisanslar alınmıştır.

3- RAKAMLAR ORTADA

UEFA'nın ceza vermesine neden olan vergi ve borsa gibi konularla eski döneme ait hesaplarda detaylı bir şekilde tekrar izah edilecek. Kulübün bağımsız denetçiler tarafından sıklıkla kontrol edildiğine vurgu yapılacak.

4- UEFA YANIMIZDA

UEFA'nın kendinden bağımsız Finansal Kontrol Kurulu tarafından verilen bu ceza sonrası Trabzonspor ile iletişime geçtiği kaydedildi. UEFA'nın kulübün ekonomik adımlarından memnun olduğu da savunmada yer alacak.

Senin için hazırladığımız haberler