Trabzonspor'dan Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve transfer açıklaması!

31.05.2018 - 14:28 | Son Güncellenme: 31.05.2018 - 14:39

Trabzonspor'dan Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve transfer açıklaması!

Trabzonspor Kulübü Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas, bordo-mavililerin gündemine dair özel açıklamalar yaptı. Yeni teknik direktörleri Ünal Karaman’ın başarılı olacağına inandığını belirten Kafkas, transfer planlamaları hakkında bilgiler verdi. Kafkas, yüksek maliyetli futbolcularla ilgili tasarruflarını da anlattı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Kafkas’ın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

Trabzonspor neden Ünal Karaman'ı tercih etti?

Ünal Karaman için söylenebilecek en kısa cümle; içimizden birisi. Kendisi de yaptığı açıklamalarda Trabzonspor ruhuna ne kadar uygun olduğunu ve Trabzonspor hakkında neler hissettiğini, neler yaşadığını ifade etti. Biz yönetim olarak böyle bir karar aldık. Tabii ki Trabzonspor’da sportif başarıdan önceliğimiz ekonomik anlamdaki tabloyu ve raydan çıkan vagonu raya döndürmektir.

"Ünal Karaman hiç para konuşmadı"

Trabzonspor zor bir dönem geçiriyor. Bunun için yeni bir yapılanma düşündük. Bu bağlamda da en uygun ismin Ünal Karaman olduğunu düşündük. Sözleşme imzaladık. Hocamız, hiç para konuşmadı. Karşılıksız, sportif sözleşmeyi imzaladı ve takdiri yönetim kuruluna bırakarak göreve başladı. Bu anlamda da kendisine teşekkür ediyorum.

Ünal Karaman'ın ekibinde kimler olacak?

Ünal Karaman’ın yardımcısı Hüseyin Çimşir ve Metin Aktaş, kendisiyle uzun süredir çalışan Timur Atalay Bey de yanında olacak. Ayrıca Ümit İnal ve Olcay Hoca da ekip içinde. 2-3 arkadaş daha yayında olacaktır. Artık TFF kurallarına göre teknik kadro oluşturuluyor. Olması gereken kondisyoner, fizyoterapist, analizciler de kadroda yer alacak. Kadronun devamına da bundan sonraki dönemlerde devam edeceğiz.

"Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir için yazılı transfer teklifi aldık"

Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir için kulübe yazılı teklif geldiği doğru. Ama şu an için bu oyuncularımızı satmayı düşünmüyoruz. Ancak; çok anormal bir teklif olursa hem Yusuf Yazıcı hem de kulübün menfaatlerini göz önüne alıp tekrar bir değerlendirme yapabiliriz. Öze dönüş konusunda bu oyuncular çok büyük anlam teşkil ediyor.

"Burak'ı camia olarak çok seviyoruz"

Burak Yılmaz, Türkiye liglerinde çok iyi bir performans ortaya koydu. Gol ortalaması da iyi. Trabzonspor’a katkıları yadsınamaz. Burak’ı camia olarak çok seviyoruz. Sözleşmeli oyuncumuz. Dolayısıyla transferi söz konusu değil.

"Yüksek maliyetli oyuncularımızdan fedakarlık bekliyoruz"

Yeniden yapılanmada Burak, Sosa, Kucka gibi yüksek maliyetli oyuncularımızdan fedakarlık bekliyoruz. Ya da fedakarlık olmayacaksa Trabzonspor’un gerçekleriyle yüzleşerek satılmaları noktasında teklifleri tekrar değerlendirebiliriz. İsteğimiz kadroyu bozmadan, maliyetleri aşağıya çekebilmek. Özellikle Burak ile devam etmek isteriz.

"Trabzonspor'un önünde bundan sonra da ağır bir tablo var"

Biz sportif başarıyı ikinci plana bıraktık. Ortada reel bir durum var. Trabzonspor, ekonomik anlamda duvara toslamak üzereydi. Bir transfer yasağı geldi, hemen sonrasında puan silme ve alt lige düşme gibi riskler vardı. Onları geçen haftaki ödemelerle atlattık. Bundan sonra da ağır bir tablo var. Temmuz ayında 150 milyon civarında bir ödeme bulunuyor. Bunlara kenetlenmiş durumdayız. Artık önümüzdeki günlerde yol haritaları belirlenecektir.

Senin için hazırladığımız haberler