Transferde Luuk de Jong gerçeği! PSV mi, Beşiktaş mı?

28.07.2021 - 10:47 | Son Güncellenme: 28.07.2021 - 10:52

Beşiktaş'ın transfer gündemine gelen Luuk de Jong'un durumu merak konusu oldu. Hollandalı golcü, Beşiktaş'a mı, PSV'ye mi transfer olacak? İşte gelişmeler.

Transferde Luuk de Jong gerçeği! PSV mi, Beşiktaş mı?

AJANSSPOR-HABER 

Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyon olan ve bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele verecek Beşiktaş'ta forvet transferine gözler çevrildi. Siyah-beyazlıların gündemine gelen Sevilla'nın forveti Luuk de Jong ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Detaylar haberde...

Luuk de Jong Beşiktaş'ın gündeminden çıktı mı?

Bir taraftan Diego Costa ile görüşen siyah-beyazlılar diğer taraftan da Luuk de Jong için girişimlerde bulunmuştu. Luuk de Jong transferi için siyah-beyazlılarla ilgili bir iddia geldi. 

PSV'nin Luuk de Jong kararı

Hollanda basını, PSV Eindhoven'ın Donyell Malen'ı Borussia Dortmund'a satmasının ardından kadroya katılması beklenen Luuk de Jong ile ilgili son durumu yazdı. 

"PSV, 8 milyon Euro ödemez"

Luuk de Jong ile ilgili gelişmeleri yakından takip eden Hollandalı gazeteci Rik Elfrink, PSV'nin golcü futbolcu için 8 milyon Euro ödemeyeceğini ve bunun kulüp tarafından fazla bulunduğunu yazdı. Elfrink, "Bu tam bir saçmalık" ifadesini kullandı. 

Erdal Torunoğulları görüşme yapmıştı 

Beşiktaş'ta futbol komitesindeki görevinden ayrılan Erdal Torunoğulları, Luuk de Jong transferi için Sevilla ile görüştüklerini İspanyol basınına açıklamıştı. Torunoğulları, oyuncuyu kiralama ya da bonservisiyle alma gibi bir planları olduğunu ifade etmişti.

Maliyeti fazla 

Luuk de Jong için Sevilla'nın istediği 8 milyon Euro'luk bedel Beşiktaş için de yüksek bulundu. Siyah-beyazlılar oyuncunun maliyetini indirmek için uğraştı ve beklemeye geçti. Beşiktaş, maliyeti yüksek olduğu için golcü ismi öncelikle kiralamak istese de Sevilla oyuncunun satışına sıcak bakıyor. Beşiktaş'ın önerdiği rakam ile Sevilla'nın istediği rakam arasında önemli bir fark olduğu öğrenildi.

Sakatlığını atlattı mı? 

Yakın zamanda bir sakatlık yaşayan Luuk de Jong antrenmanlara da başladı. PSV'nin futbolcunun sakatlığıyla ilgili süreci yakından takip ettiği biliniyor. Daha önce de PSV forması giyen futbolcu, İspanyol basınının iddiasına göre; ailesinin kararını önemsiyor ve Hollanda'ya daha sıcak bakıyor. 

Geçen sezonki performansı 

Luuk de Jong geçen sezon tüm kulvarlarda toplam 54 maçta 2545 dakika süre aldı ve 9 gol kaydetti. Futbolcu daha önce PSV, Newcastle United, Twente ve BV De Graafschap formalarını giymişti. Golcü ismin Sevilla ile sözleşmesi 30 Haziran 2023 tarihine kadar devam ediyor.

Senin için hazırladığımız haberler