Trump: "Salgının bitmesini beklediğimiz tarih..."

30.03.2020 - 08:33 | Son Güncellenme: 30.03.2020 - 08:34

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal mesafe kararını 30 Nisan'a kadar uzattıklarını açıkladı ve koronavirüsle ilgili tedbirlere uyulursa Haziran başında durumun iyiye gideceğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da koronavirüs salgınına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Trump, şöyle konuştu:

'30 NİSANA KADAR UZATIYORUZ'

"Önümüzdeki iki hafta çok önemli. Herkes üzerine düşeni yapmalı ve sosyal mesafeye dikkat etmeli. Bu kabus elbet bir gün bitecek. Kovid-19 önlemlerini 30 Nisan'a kadar uzatma kararı aldık."

'İYİLEŞME TARİHİ...'

Koronavirüs salgını nedeniyle ABD'de ölümlerin 2 hafta içinde tavan yapacağını söyleyen Trump, "Salgındaki ölüm oranlarının 2 haftaya kadar en yüksek seviyesine ulaşmasını bekliyoruz. 1 Haziran'a kadar ise iyileşme sürecinde olmayı umuyoruz. Bu görünmez laneti, görünmez düşmanı hep birlikte alt edeceğiz" dedi.

Trump sözlerini söyle sürdürdü:

"Uzmanlar New York'ta karantina uygulama fikrine bayıldı. Ben de yapılacak daha çok iş olduğunu düşündüm. Karantina uygulanacak demedim. Kimseyi tehdit etmedim. İnsanların evlerinde kalmaları konusunda farkındalık sahibi olmasını sağladık."

'2.2 MİLYON İNSAN ÖLEBİLİRDİ'

ABD Başkanı ülkesinde dünyadaki tüm ülkelerden daha çok koronavirüs vakası olduğunu, çünkü dünyadaki tüm ülkelerden daha fazla test yaptıklarını söyledi.

Donald Trump koronavirüse karşı şimdiye kadarki tutumlarıyla ilgili "Yaptığımız şeyleri yapmasaydık 2.2 milyon insan ölebilirdi. Muhtemel can kaybı olan 2.2 milyon yerine kayıpları 100 ila 200 bin arasında tutabilirsek bunun anlamı çok iyi bir iş yaptığımızdır" dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ise "Tünelin ucunda ışık var, uyarılara uyulursa bu mümkün" ifadesini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler