Tudor onu istedi, operasyon başladı!

18.04.2017 - 11:17 | Son Güncellenme: 18.04.2017 - 11:17

Galatasaray'da sisteminin çalışması için ön liberonun hayati önem taşıdığını yönetimle paylaşan Igor Tudor'un önerdiği isimlerden birisi de Stoke City'de büyük hayal kırıklığı yaratan Gianelli Imbula...

2013-14'te 7.5 milyon Euro'ya Marsilya'ya, 2015-16'da 20 milyon Euro'ya Porto'ya aynı sezonun devre arasında ise 24.25 milyon Euro'ya Stoke City'e geçen Fransız oyuncunun listede yer alması ilk etapta scout ekibi tarafından yadırganmıştı.

Ancak Tudor'un menajeri Tony Seric'in, Fransız oyuncunun menajeri Willy Ndangi'yi İstanbul'a davet ettiği ortaya çıktı. Cenk Ergün, Mehmet Özbek ve kendisinin katıldığı bir toplantıda 24 yaşındaki ön libero için fikir alışverişi yapıldı.

Ndangi'ye, Imbula için bonservis bedeli ödenemeyeceği ama alacaklarının tamamının karşılanacağı ve Stoke'a bir miktar da kiralama bedeli ödenebileceği anlatıldı. Ndangi, Imbula'nın forma giymek ve yeniden Avrupa sahnesine çıkmak istediğini, Stoke City'i beraber ikna edebileceklerinden bahsetti.

Gianelli Imbula kimdir?

24 yaşındaki Gianelli Imbula, Guingamp takımının altyapısında yetişti. Marsilya, Porto, Stoke City formaları giydi. Bu sezon Stoke City ile 15 maça çıktı. Önliberoda forma giyiyor. Transfermarkt değeri 15 milyon Euro. Stoke City ile olan sözleşmesi 2021 yılında bitiyor.(Fotospor)

Senin için hazırladığımız haberler