Tümer Metin: ''Maçın kırılma anı Mehmet Topal'ın sakatlanması oldu"

15.03.2019 - 22:59 | Son Güncellenme: 16.03.2019 - 01:59

Tümer Metin: ''Maçın kırılma anı Mehmet Topal'ın sakatlanması oldu"

Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasının açılış maçında Fenerbahçe, Sivasspor’u 2-1 mağlup etti. İlk yarısı 0-0 sona eren karşılaşmada Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri Soldado ve Mehmet Ekici kaydetti. Sivasspor'un tek golü ise Özer Hurmacı'dan geldi. Bein Sport yorumcusu Tümer Metin, bu karşılaşmayı değerlendirdi.

''Fenerbahçeli oyuncu olmak da zor Fenerbahçeli seyirci olmak da zor''

Fenerbahçeli oyuncu olmak da zor Fenerbahçeli seyirci olmak da zor. Maçın bitiminden itibaren statta bekleyen taraftar var.

 

Üzerlerinden TIR geçmiş gibiler. 3 puan olağanüstü ama hafta 26 ve puan 31. Bunlar bardağın dolu kısmı.

Bugün Fenerbahçe'nin 45 puanı olsaydı bu akşam mağlup ayrılırdı. Bazen içinde bulunduğu durum oyuncu grubunu tetikliyor.

 

 

Bugün herkes kendi primlerinden yüzde 10 kesip Soldado'ya versinler. Soldado atmasa bugüne kadar olağanüstü destek veren seyirci tam kırılmaya başlamıştı.

 

"Maçın kırılma anı..."

Maçın kırılma anı da Mehmet Topal'ın sakatlanması oldu. Hayırlara vesile oldu.

 

Kayıpla araya girilse antrenmanda da sorun olurdu. Bir nefes alırsın şimdi. Ancak bu oyun oturmaz.

 

Geçmişte iyi oynayıp kazanamadıkları maçlar olduğunu hoca da söylüyor. Fenerbahçe'nin oyununa bu ara çok katkı sağlamaz.

Bu kadro bu seneyi böyle geçirecek. Alabildiğini alacak.

"Defansif müdahale yok"

Çağımızın futbolunda kalecilerde bile temiz ayak beklenirken, kalecinin önündeki iki stoper bunu yapamıyor. Defansif de müdahalen yok. Geride sıkıntı var, önde bir şey yok. Fenerbahçe öyle ya da böyle gol atıyor. Yemeyeceksin.

Moses'ın Douglas'a yaptığı faul tam İngiltere faulü. Bunu Zago yapardı. Kurnazca bir faul. Hakem bunu görmez, pozisyon da VAR'a girmez.

Sadık'ın hareketinde Sivasspor'un penaltı beklediği pozisyonda bunlar olmalı. Bu kadar dokunma olur. VAR'da muhtemelen konuşuldu ve penaltı için yeterli değil demişlerdir. Buna penaltı diyen de vardır. Sadık da bu kadar itilse yine aynısını derim. Benim için bu kadar temas olur.

"Özer'in vurduğu yer..."

Emre'yi yaptığı asist için Özer'i de temiz vuruşu için tebrik ederim. Ancak bu pozisyon Fenerbahçe'nin zaafı üzerinden konuşulur. Özer'in vurduğu yer iki ön liberonun kapatması gereken yer.

Soldado'nun golünden sonra korku vücuttan uzaklaşmaya başlıyor. Maçın başında neden yok? Fenerbahçe bu duyguyla oynamak zorunda.

Mehmet Ekici, iğne deliğinden geçirdi ama asıl işi Soldado yaptı. Hasan Ali'ye çok güzel verdi. Mehmet Ekici de bu vuruşu yapmak için Fenerbahçe'ye geldi.

"Sadık geldiği zaman ayakları oynuyordu"

Sadık'ın Erdoğan'a yaptığı gibi bu tip dokunuşlar rakibi bozar. Bu dokunuş ne kadar bozar buna hakem hocaları karar versin. Sadık geldiği zaman ayakları oynuyordu, artık elleri oynuyor. Kendini yakar.

Fenerbahçe son 8 haftada rakip kaleye gidecekse Moses'ı sıcak tutmak zorunda.

Senin için hazırladığımız haberler