Tümer Metin: ''Sergen Yalçın nidaları duyulmayacak''

12.12.2021 - 23:25 | Son Güncellenme: 13.12.2021 - 01:00

Geçtiğimiz günlerde Sergen Yalçın ile yollarını ayıran Beşiktaş ligde kritik bir maç kazandı. İşte Tümer Metin’in yorumları ve daha fazlası…

Tümer Metin: ''Sergen Yalçın nidaları duyulmayacak''

AJANSSPOR HABER

Birkaç gün önce teknik direktör Sergen Yalçın ile yollarını ayırdığını açıklayan Beşiktaş, Süper Lig’in 16. haftasında Yukatel Kayserispor’a karşı çok kritik bir maçı 4-2 kazandı son 5 maçtır devam eden mağlubiyet serisine son verdi. Vodafone Park’taki galibiyet ile Süper Lig’de lider konumunda olan Trabzonspor ile Beşiktaş arasındaki puan farkı 15’e indi.

İlk yarı berabere bitti

38. dakikaya kadar sakin ilerleyen maçta 38. dakikada Kayserispor oyuncusu Thiam’ın kafa golü ile fileler havalandı ve misafir takım 1-0 öne geçmeyi başardı. 45. Dakikada ise Larin’in kafa golü ile Beşiktaş beraberliği sağladı ve iki takım soyunma odasına beraberlik ile gitti.

Son 10 dakika zaferi getirdi

İkinci yarının ilk yarıya göre daha yüksek tempolu ilerleyişi Thiam’ın 71. dakikada attığı gol ile zirveye ulaştı ve Kayserispor bir kez daha öne geçti. Son 10 dakikaya kadar 2-1’lik skoru korumayı başaran misafir takım Beşiktaş oyuncularından Batshuayi 84. ve 89. dakikalarda attığı gol ile geriye düştü. 90+6’da ise Güven Yalçın’ın attığı gol ile maç skoru 4-2 olarak belirmiş oldu.

 Kara Kartallar’dan büyük destek

Son 5 maçtır galibiyete ulaşamayan ve Süper Lig’in gidişatı için kritik olan bir maça çıkan Beşiktaş’a taraftardan büyük destek geldi. Bu önemli maçta Vodafone Park tam 30 bin 34 Beşiktaş taraftarını ağırladı.

Larin tir tir titredi

Tümer Metin, taraftarların bu yoğun ilgisi hakkında Vodafone Park’taki galibiyette taraftarın çok önemli bir rol oynadığını ifade etti ve ‘’ Sergen Yalçın’ın takımdan ayrılması ile takım oyuncuları seyirci baskısından çekindiği için bugün çok farklı bir hava vardı sahada. Geçen yılın aksine bu yıl maçların seyircili olarak oynanması oyuncuların sahadaki durumlarını ciddi anlamda etkiledi. Beşiktaş geçen yıl geriye düştüğü zaman baskı hissetmeden oynamıştı fakat bu yıl seyircilerin sahaya olan etkisi işleri tersine çevirdi.’’ dedi. Seyircinin galibiyete etkisini Larin üzerinden açıklayan Metin ‘’Bugün taraftarın etkisini Larin üzerinde gördük. Beşiktaş maçta geriye düştüğünde Larin ayağına her top gelişinde adeta tir tir titredi. Bu maç seyircinin de etkisi ile galibiyete döndü aslında.’’ ifadelerini kullandı.

Oğuzhan ve Güven maça damgasını vurdu

Maçın 74. Dakikasında oyuna giren Oğuzhan Özyakup ve Güven Yalçın’ın maça etkisine dikkat çeken Metin ‘’Kenardan gelen oyuncular maça muazzam katkı sağladı. Özellikle Oğuzhan ve Güven maça damgasını vurdu.’’ dedi ve Oğuzhan Özyakup’un maçtaki başarısına ilişkin 28 yaşındaki tecrübeli futbolcunun yaşının getirdiği tecrübe, camia ve lig hakkındaki bilgi birikimlerinin çok büyük olduğunu bugünkü maçta ise bu birikimler ile hareket eden Özyakup’un aldığı pozisyon ile seyircinin tepkisini nasıl başarılı bir şekilde oyuncudan hakeme çektiğini anlattı.

 Güven, anlam karmaşası yaratmayı başardı

Oğuzhan Özyakup’un ardından Güven Yalçın’ın maça katkıları hakkında konuşan Tümer Metin bu konuda ‘’Güven ise bitiriciliği ile öne çıkıyor ve yaptığı işler kayda değer. Bugün Kayseri defansına anlam karmaşası yaşatmayı başardı. Özellikle yaptığı fake ile adam eksiltmesi ve pası çok önemliydi.’’ dedi.

İstikrar sağlamalılar

Güven ve Oğuzhan’ın maçtaki başarılı performansından söz eden Metin, iki oyuncunun da istikrar konusunda sorun yaşadığını belirterek ‘’Bugün maça böyle etki eden oyuncular gelecek hafta tabii ki sahada olmak isteyecek fakat bunun için 7-8 haftalık istikrarın sağlanması önemli. Güven ve Oğuzhan da bunu yapabilmeli.’’ sözlerini kullandı.

Bu galibiyet yönetimi rahatlatacak

Kazanılan bu maçın gelecek maçlar açısından yönetimi rahatlatacağının altını çizen Metin konuşmasında şu sözlere yer verdi: ‘’Bugün kazanılan bu galibiyet özellikle gelecek maçlar için yönetimi ciddi anlamda rahatlatacak çünkü gelecek maç Sergen Yalçın nidaları duyulmayacak.’’

Galibiyet sorunlar bitti demek değil

Maç hakkında yaptığı konuşmada bugün Beşiktaş’ın kritik bir maç kazandığını tekrarlayan Metin, bu galibiyetin her sorunun bittiği anlamına gelmediğine dikkat çekti ve Kayseri’nin bugün aldığı pozisyonlar ve attığı gollerin Beşiktaş’ın sezon başından beri sorun yaşadığı alanlarda olduğunu söyledi ve rakip takım kanatlara gittiği zaman içeri giren her topta oyuncular açısından çok büyük sıkıntıların yaşanmasını hatırlatarak ‘’Normalde büyük bir takım bu sorunu halledebilmeli ama Beşiktaş bunu yapamıyor. Bu galibiyet mevcut sıkıntıların ortadan kalktığı anlamına gelmez ama özgüven anlamında çok kritik bir başarıydı.’’ dedi.

Senin için hazırladığımız haberler