"Türk bayrağını göndere çekmek istiyoruz"

19.09.2015 - 15:32 | Son Güncellenme: 19.09.2015 - 15:32

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, "Dünya Ümit, Genç ve 21 Yüş Altı Karate Şampiyonası'nda Türk bayrağını göndere çekmek istiyoruz" dedi.

Delihasan, 90. Yıl Spor Salonu'nda devam eden Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Dünya Şampiyonası öncesi umutlu olduklarını söyledi.

Esat Delihasan, şampiyonada dereceye giren sporcuların, pazar günü milli takım seçmesine katılacağını belirterek, "Seçmelerden sonra 12-15 Kasım'da Endonezya'nın Cakarta kentinde 9. Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası düzenlenecek. Biz bütün şampiyonalarda ve turnuvalarda başarılı olmayı istiyoruz. Dünya Karate Şampiyonası'nda Türk bayrağını göndere çekmek istiyoruz" diye konuştu.

Karatede ciddi bir şekilde 2020 Olimpiyat Oyunları'na da hazırlandıklarını anlatan Delihasan, şunları kaydetti:

"2020 Olimpiyat Oyunları'nda şansımızın yüksek olduğu söyleniyor. Daha önce de bir şansımız olmuştu ama değerlendirememiştik. Şöyle bir şansımızın olduğunu düşünüyorum; bu sefer branş çıkarma değil de branşlarda sıkletleri çıkartıp yerine yeni sıkletler koymak, yani 10 bin 500 sporcu sayısını koruyarak, yeni branşlar katmak istiyorlar. Bu anlamda da şansımızın yüksek olduğu söyleniyor. İnşallah 2020 olimpiyatlarında yarışırız."

Senin için hazırladığımız haberler