Türk boks kulübü ABD'den başarıyla dönmek istiyor

09.01.2018 - 11:28 | Son Güncellenme: 09.01.2018 - 11:28

Dünyanın sayılı boks kulüpleri arasına girmeyi başaran EC BOXİNG’in dünya şampiyonu Igor Mikhalkin, ABD'de iki dünya şampiyonluk kemeri almak için ringe çıkacak. Avrupa şampiyonu Fatih Keleş’in de aynı galada eldiven giymesi bekleniyor. 

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan EC BOXİNG Kulübü Başkanı Erol Ceylan, bunun bir Türk teknik ekibin bugüne kadar elde etmiş olduğu en büyük başarı olduğunu belirterek, "New York kentinde yer alan dünyanın dev salonlarından Madison Square Garden, yani efsanelerin maç yapmış olduğu mekanda biz de ringe çıkacağız. Hedefimiz Fatih Keleş’i de orada ringe çıkararak bir ilke imza atmaktır. Önümüzdeki aylarda ağır sıklet boksörümüz Ali Eren Demirezen’i de Avrupa şampiyonluk maçına çıkarmak için çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

Başer: "Dünya devleriyle yarışımız başladı"

Antrenör Bülent Başer de böylesi dev bir organizasyonda yer almanın Türkiye için çok büyük bir başarı olduğunu ifade ederek, "Igor, o akşam iki kemer için dövüşecek. Boksörüm başka bir federasyondaki dünya şampiyonuna karşı yumruk sallayacak, şayet kazanırsa New York’tan iki altın kemer ile döneceğiz" dedi. Kulübün basın danışmanı

Vedat Alyaz da profesyonel boksta Türk teknik ekibin dünyaca büyük işlerin altına imza attıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Avrupa’da bir numaraya yükselmeyi başardık, şimdi sıra ABD'yi fethetmeye geldi ve şu an onun adımlarını atmaya başladık."

Senin için hazırladığımız haberler