Türk futbolunda bir bu eksikti! Kısa kale skandalı

Eren Tuncay
18.09.2021 - 14:15 | Son Güncellenme: 18.09.2021 - 14:16

Beşiktaş U19 ile Dortmund U19 takımlarının yapacağı maçın Yusuf Ziya Öniş Stadı'nda kale direklerinin normalden küçük olması sebebiyle TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ne alındığı ortaya çıktı.

Türk futbolunda bir bu eksikti! Kısa kale skandalı

AJANSSPOR - HABER

Türk futbolunda yaşanan bir skandal geçtiğimiz hafta içi oynanan Şampiyonlar Ligi karşılaşması öncesi UEFA'nın yaptığı ölçümle ortaya çıktı.

Ortacizgi'nin haberine göre Beşiktaş U19 takımı UEFA Gençlik Ligi ilk maçında çarşamba günü 14.30'da konuk etti. Karşılaşma normalde Sarıyer'in yıllardır maçlarını oynadığı Yusuf Ziya Öniş Stadı'nda oynanacaktı. Maçtan önce UEFA'nın yaptığı ölçümlerde kalelerin küçük olduğu, stadyumun şartlarının kriterlere uymadığı raporu verildi.

Bu rapor sonrasında Beşiktaş'ın altyapıdan sorumlu yöneticisi Fırat Fidan, devreye girdi. UEFA ile yapılan görüşme sonrası, karşılaşmanın oynanacağı stat TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Riva olarak değiştirildi.

Maçı Beşiktaş U19 takımı 3-2 kaybederken siyah beyazlıların gollerini penaltıdan Cemal Azad Demir ile Emirhan İlkhan kaydetti.

Sarıyer yıllardır maçlarını oynuyor

Yusuf Ziya Öniş Stadı yıllardır Sarıyer'in iç saha maçlarına ev sahipliği yapıyor. Yıllarca Süper Lig'de mücadele eden Sarıyer, şu an 2. Lig'de oynuyor. Stadyumu ismini Sarıyer'in kurucularından ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun ilk genel sekreterlerinden biri olan Yusuf Ziya Öniş'ten alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler