Türk Tekvandosuna büyük onur

28.09.2015 - 11:34 | Son Güncellenme: 28.09.2015 - 11:34

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, Tekvando Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin ile Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu milli tekvandocu Servet Tazegül, Uluslararası Resmi Taekwondo Hall of Fame listesine (Onur Listesi) seçildi.

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’te gerçekleştilen Taekwondo Hall of Fame Seramoni Gecesi’ne dünyanın dünyanın çeşitli ülkelerinden tekvandoya hizmet etmiş kişiler katıldı. Gecede, tekvando branşında yönetici, teknik adam, sporcu ve hakem bazında ödüller sahiplerini buldu. 2007 yılından bu yana düzenli olarak gerçekleştirilen geceye 3 ödül birden alan Türkiye damgasını vurdu. Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin ‘Hayat Boyu Hizmet ve Başarı’ ödülünü, Servet Tazegül ise ‘Yılın En İyi Sporcusu’ ödülünü alırken, Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin de antrenör olarak yıllardır elde ettiği başarılardan dolayı ödüle layık görüldü. Servet Tazegül, eşinin doğumu yaklaştığı için geceye katılamazken, Metin Şahin ve Ali Şahin’e gecenin hatırası olarak özel yapım yüzük hediye edildi.

ŞAHİN: “TÜRK TEKVANDOSU HER ZAMAN SÖZ SAHİBİDİR”
Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, önemli bir geceden 3 ödülle birden ayrılmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Şahin, “Türkiye, Dünya  tekvandosunda her zaman söz sahibi olmayı başarmıştır. Hırvatistan’da bunu bir kez daha gösterdik. En önemli 3 ödüle adımızı yazdırdık. Burada yaptığımız çalışmaların bir karşılığı olarak ödüllere layık görüldük. Ülkemizin adını bu şekilde duyurduğumuz için gururluyuz. Türk tekvandosunu en iyi şekilde temsil edebilmek için daha çok çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler