"Türk voleybolunun nereye geldiğini..."

08.04.2015 - 16:12 | Son Güncellenme: 08.04.2015 - 16:12

CEV DenizBank Kadınlar Voleybol Şampiyonlar Ligi Final Four'da tarihinde ilk kez şampiyon olan Eczacıbaşı VirtA'nın kaptanı Esra Gümüş Kırıcı, "Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda Türk voleybolunun nereye geldiğini göstermek istediklerini söyledi.

Kulüp tesislerinde şampiyonluk pastası kesen Eczacıbaşı VitrA takımının kaptanı Esra Gümüş Kırıcı, Doğan Haber Ajansı'na konuştu.

Avrupa Şampiyonluğu kupasını Türkiye'ye getirdikleri için çok mutlu olduklarını söyleyen Esra, "Tarihimizde kazandığımız bu şampiyonluğun mimarlarından olduğumuz için çok mutluyuz. Takımın ablaları olarak kariyerimize bu kupayı kattığımız de çok mutluyuz. Tüm takım olarak en gencinden en yaşlısına kadar, yöneticiler, doktorlarımız, salon görevlilerimiz, taraftar grubumuz Tigers olmaz üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çünkü senelerdir istediğimiz bir rüyamız bu bizim. Türk takımlarının kupayı almaya başlaması bizi daha da motive etti ve bugün de bu kupayı buraya getirdiğimiz için çok gururluyuz" dedi.

Başarının anahtarını ise kaptan şu cümlelerle ifade etti;
"Başarının anahtarı kesinlikle; ruhunla beraber takım olabilmek. Bir ekip olabilmek. Biz bunu başardık. Antrenörüne inanmak, güvenmek, kayıtsız dediklerini yapmak.. Biz bunu da bu sene yaptık. Antrenörümüz bizi kendine inandırdı. Hem de ilk senesi olmasına rağmen. İlk senede bunu başarmak kolay değil. Caprara kendisine bizi inandırdı. En önemlisi, bizim başarılı olabileceğimizi kendimize inandırdı."

"DÜNYA KULÜPLER ŞAMPİYONASI'NDA TÜRK VOLEYBOLUNUN NEREYE GELDİĞİNİ GÖSTERMEK İSTİYORUZ"
Sırada Dünya Kulüpler Şampiyonası olduğunu dile getiren tecrübeli kaptan, "Dünya Kulüpler Şampiyonası'na gideceğiz. Bu kupayı da almak istiyoruz. Çünkü şu an Avrupa'nın en iyi takımıyız. Oraya da gidip Türk voleybolunun nereye geldiğini onlara da göstermemiz gerekiyor. Artık Türk takımlarının omzundaki sorumluluk daha büyük. Çünkü 5 senedir 4. kez Türklerde bu kupa ve bundan sonraki senelerde de inşallah Türkiye'de kalır" diye konuştu.

"VOLEYBOL NE KADAR AMATÖR SPOR OLARAK KALSA DA, BU AMATÖR RUHLA DAHA BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATILIYOR"
"Eğer biz bu başarıyı futbolda alsaydık her yer inleyecekti. Belki herkes bizi alkışlayıp, tanıyacaktı. Böyle bir şey yaşamıyoruz ama yine de bize dualarını esirgemeyen, bizi destekleyen, mesaj atan herkese çok teşekkür ediyoruz. Çünkü bizi takip edenler de var. Bizim bu başarımızın ne kadar büyük olduğunu bilip destek olanlar da var. Bu yüzden voleybol ne kadar amatör spor olarak kalsa da, bu amatör ruhla daha büyük başarılara imza atılıyor" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler