Türkiye GP, Formula 1'e gelecek mi? İşte son detaylar...

Eren Tuncay
24.02.2022 - 16:18 | Son Güncellenme: 24.02.2022 - 16:24

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan olaylar sonrasında Formula 1, Rusya GP'sini takvimden çıkarıp yerine Türkiye GP'sini alabilir. İşte detaylar...

Türkiye GP, Formula 1'e gelecek mi? İşte son detaylar...

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 2022 sezonunda Rusya yerine Türkiye Grand Prix'sinin yer alabileceği iddia edildi.

Rusya GP iptal edilebilir

İngiliz basınından BBC'de yer alan haberde, Ukrayna'ya askeri müdahalede bulunan Rusya'ya yaptırım uygulamak amacıyla F1 yönetiminin 25 Eylül'de Soçi kentinde düzenlemesi planlanan Rusya Grand Prix'sini iptal edebileceği belirtildi.

İlgini Çekebilir
Formula 1'de Rusya yerine Türkiye iddiası!
Habere Git

Türkiye GP biletleri heyecan yarattı

Haberde, Formula 1 resmi sitesinin bilet satışı bölümünde Rusya yerine Türkiye Grand Prix'sinin düzenleneceği İstanbul Park'ın eklendiği de vurgulandı. Daha sonra ekleme yapılan haberde, teknik bir hata nedeniyle F1 sitesinde Türkiye Grand Prix'sine yer verildiği ve bu durumun düzeltildiği, Rusya ile Ukrayna arasında son saatlerde yaşanan gelişmelerin F1 yönetimi tarafından inceleme altına alındığı bilgisi paylaşıldı.

İlgini Çekebilir
Formula 1'de motorlar ateşlendi! En hızlısı Ferrari’den Charles Leclerc
Habere Git

Konu hakkında F1 yönetimi veya İstanbul Park'tan resmi bir açıklama ise henüz yapılmadı. Son gelen bilgilere göre ise takımlar, Rusya GP’ye karşı yaklaşımlarını belirlemek için toplantı kararı aldı.

Verstappen ve Vettel karşı çıktı

Yaşanan olayların ardından pilotlarda ilk açıklamaları 4 kez dünya şampiyonu pilot Sebastian Vettel ve son dünya şampiyonu Max Verstappen yaptı. Vettel, "İnsanlar, aptalca sebeplerden dolayı öldürülüyor. Ben kararımı çoktan verdim. Rusya GP'de yarışmak istemiyorum." derken Max Verstappen ise, "Bir ülke savaştaysa orada yarışmak doğru değil." ifadesini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler