Türkiye GP'de bu kez Gazoz değil Şampanya

Orhan Gülek
10.10.2021 - 22:27 | Son Güncellenme: 10.10.2021 - 22:57

Formula 1 haberleri... Geçen yıl Türkiye GP'de gelenekselleşmiş olan 'şampanya' patlatma kutlaması yerine Gazoz kullanılması, bu yıl gerçekleşmedi.

Türkiye GP'de bu kez Gazoz değil Şampanya

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Dünyanın en çok izlenen ve seyircisi bulunan motor sporları organizasyonu Formula 1, bir yılın ardından tekrar Türkiye'ye döndü. Bu sezon, koronavirüs salgının etkilediği spor dallarından birisi olan F1'de, salgının getirdiği sonuçlardan birisi olarak yarış tekrardan takvimine eklenmişti. 

Formula 1'de sezonun 16. yarışı olan ve hava şartlarından dolayı büyük heyecan yaşanan 2021 Türkiye GP'de zafere Mercedes pilotu Valtteri Bottas ulaştı. Red Bull pilotları Max Verstappen ve Sergio Perez ise podyumu tamamladılar. Zafere ulaşan pilotlara kupalarını TBMM Başkanı Mustafa Şentop verdi. 

Siyasiler çekildikten sonra ilk 3'e giren pilotlar, geleneksel köpüklü şarap (şampanya) kutlamasını gerçekleştirdi. Kutlamada 4 şişe Prosecco açılırken pilotlar kutlaması alkış aldı.

2020 Türkiye GP'de şampanya yerine Sprite gazozu kullanılmıştı

Geçen yıl Türkiye GP kutlamasında şampanya şişesi içine Sprite gazozu kullanılmış ve dünya basını olayı alay konusu haline getirmişti. Yaşanan olay sonrası podyumda bulunan Mercedes F1 patronu Toto Wolff, kullanılan şeyin geleneksel bir şampanya değil, limonlu bir gazoz olan Sprite olduğunu dile getirmişti. 

İlgini Çekebilir
İstanbul'da zaferin adı Valtteri Bottas!
Habere Git

Fatih Altaylı: "Bu kez gazoz ile değil Prosecco ile kutladılar"

Konuyla ilgili Formula 1'de yönetici olan gazeteci Fatih Altaylı, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

"Podyumdaki pilotlar bu kez gazoz ile değil Prosecco ile kutladılar. Ferrari kürsüde yoktu ama Prosecco’nun markası Ferrari idi"

Türkiye GP öncesi geçit töreni düzenlendi

Öte yandan yarış öncesi geçit töreni düzenlendi. Formula 1 pilotları İstanbul Park'a gelen taraftarları selamladı. Tribünlerde taraftarların yarışa yoğun ilgi gösterdiği kameralara yansıdı. 

Milli Marşı'mızı seslendiren Göksel, sporseverleri mest etti

Ünlü pop yıldız Göksel, İstanbul'daki dev yarış öncesi İstiklal Marşımızı okudu. Göksel'in performansı sporseverleri de mest etti. Sosyal medyada Göksel için yapılan olumlu yorumlar bir hayli fazlaydı. İstiklal Marşı'nda Göksel tercihi tartışma meydana getirmişti ancak usta sanatçı, görevinde başarılı bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler