EURO 2024'te Türkiye gruptan ikinci çıkarsa rakibi belli oldu!

Akın Ungan
25.06.2024 - 20:49 | Son Güncellenme: 25.06.2024 - 22:26

Son dakika | EURO 2024'te Türkiye, Çekya'ya yenilmez ve ikinci çıkarsa son 16 turundaki rakip belli oldu. Türkiye finale kadar dev takımlarla karşılaşmayacak.

EURO 2024'te Türkiye gruptan ikinci çıkarsa rakibi belli oldu!

AJANSSPOR HABER

Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu'nda mücadele eden A Milli Takım, Çekya karşısında kritik maça hazırlanıyor. Ay-Yıldızlılar'ın gruptan çıkması halinde muhtemel rakipleri belli oldu.

EURO 2024 F Grubu'nda puan durumu

Dev turnuvaya Gürcistan karşısındaki 3-1'lik galibiyetle başlayan A Milli Takım, Portekiz'e 3-0 yenilerek 3 puanda kaldı. Şampiyonanın favorileri arasında gösterilen Portekiz, 6 puanla gruptan çıkmayı garantiledi. 2'inci maçlar sonunda Çekya ile Gürcistan 1'er puanda, Türkiye ise 3 puanla 2'inci sırada yer aldı.

Türkiye'nin gruptan ikinci çıkması halinde rakibi belli oldu

Türkiye, son 16 turu bileti için Çekya ile kozlarını paylaşacak. Gürcistan ise zorlu Portekiz maçına çıkacak. Vincenzo Montella ve öğrencileri Çekya'ya yenilmezse, Gürcistan ise Portekiz'i yenemezse Ay-Yıldızlılar gruptan ikinci olarak çıkacak. Bu durumda Türkiye'nin son 16 turundaki rakibi belli oldu.

İlgini Çekebilir
Montella'dan Arda Güler açıklaması! Video...
Habere Git

Fransa ve Hollanda'yı geçti! Rakip Avusturya

Türkiye, ikinci olarak gruptan çıkması halinde D Grubu'nun lideri ile karşı karşıya gelecek. D Grubu'nda 3'üncü maçlar tamamlandı ve puan durumu netleşti. Avusturya, Fransa ve Hollanda'nın yer aldığı grubu lider bitirdi. Bu durumda Avusturya, Türkiye'nin rakibi oldu.

Türkiye'nin final yolundaki muhtemel rakipleri

Türkiye, F Grubu'nu 2'inci sırada tamamlayıp son 16 turunda Avusturya'yı geçerse E Grubu 1'incisi ve A, B, C, D grubunun 3'üncüsü arasındaki maçın galibi ile çeyrek finalde karşılaşacak.

E Grubu'nda 2'inci maçlar sonunda Romanya, Belçika, Slovakya ve Ukrayna'nın 3'er puanı bulunuyor. A Grubu'nu Macaristan, B Grubu'nu Hırvatistan, D Grubu'nu Hollanda 3'üncü tamamladı. Henüz 2'inci maçlar oynanan C Grubu'nda Slovenya 3'üncü sırada.

İlgini Çekebilir
Büyükekşi'den Arda Güler ve Montella açıklaması! "Gülüp geçiyoruz"
Habere Git

Yarı finaldeki muhtemel rakipler

Final yolunun diğer ayağında ise C Grubu lideri ile D, E, F Grubu 3'üncüsü son 16 turu oynayacak. Bir diğer son 16 oynayacak takımlar ise İsviçre ile İtalya. C Grubu lideri ve D, E, F Grubu 3'üncüsü galibi ile İsviçre - İtalya maçının galibi çeyrek finalde karşılaşacak. Bu eşleşmeleri kazanan taraf, Türkiye'nin yarı finale çıkması durumunda rakibi olacak.

Türkiye, finale kadar favorilerle karşılaşmayacak

A Milli Takım böylece final yolunun diğer ayağında bulunan İspanya, Almanya, Fransa, Portekiz gibi favori takımlar ile karşılaşmayacak.

Senin için hazırladığımız haberler