Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final Ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu

Ali Bozkurt
24.01.2023 - 13:50 | Son Güncellenme: 24.01.2023 - 14:48

Ziraat Türkiye Kupası'nda bugün yapılan kura çekimi sonrasında çeyrek final ve yarı final eşleşmeleri belli oldu. Maçlar hangi kanalda ve kimler eşleşti? Detaylar...

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final Ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu

AJANSSPOR HABER

Ziraat Türkiye Kupası'nda kura çekimi heyecanı tamamlandı. Çeyrek final eşleşmeleri belli olurken yarı finalde olacak olan eşleşmeler de tamamlandı. İşte dev maçlar ve tarihleri...

''Türkiye'yi kucaklayan bir organizasyon''

Kupa kura çekimi öncesinde açıklamalarda bulunan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, ''Türkiye Kupası kura çekiminde sizinle birlikte olmaktan mutluluk duyuryorum. 148 takımla başlayan kupada çeyrek ve yarı final maçlarını birazdan belirleyeceğiz. 8 takımı gönülden kutluyorum. Türkiye Kupası Türkiye'yi kucaklayan bir organizasyon. Ziraat Bankası bundan sonra da kupaya katı vereceklerini söyledi. Teşekkür ediyorum. Federasyon bu yıl 100. yılını kutluyor.'' dedi.

''Bizi Avrupa'da temsil edecek''

Kupayı kazanacak takımın Konferans Ligi'nde mücadele edeceğini dile getiren Büyükekşi, ''8 takımdan birisi Türkiye Cumnhuriyeti'nin 100. yılındaz kupayı kazanacak ve ülkemisi Konferans Ligi'nde bizi temsil edecek. Dileğimiz son mazların fair play ruhuyla oynanması. Ben burada tüm takımlara başarılar diliyorum ve futbolseverleri sahaya ve televizyon başında maçları izlemeye davet ediyorum.'' dedi.

İlgini Çekebilir
Evden uzakta Galatasaray önde Fenerbahçe yine peşinde!
Habere Git

İşte eşleşmeler

Takım Adı Takım Adı Oynanacak Stadyum
Fenerbahçe Kayserispor Ülker Stadyumu
Sivasspor Gaziantep FK Yeni 4 Eylül Stadyumu
Ankaragücü Trabzonspor Eryaman Stadyumu
Galatasaray Başakşehir Galatasaray Nef

 

İşte Yarı Final Eşleşmeleri

Sivasspor - Gaziantep FK galibi Fenerbahçe- Kayserispor galibiyle yarı finalde karşı karşıya gelecek.

Galatasaray - Başakşehir galibi  Ankaragücü- Trabzonspor galibiyle yarı finalde karşı karşıya gelecek.

Yarı finalin ilk maçında Sivasspor -Kayserispor ve Galatasaray- Başaşehir eşleşmelerinin kazananı ev sahibi olacak.

Çeyrek final maçları ne zaman?

Kupada çeyrek final müsabakaları 28 Şubat, 1 ve 2 Mart tarihlerinde oynanmasına karar verildi. Karşılaşmalar bu tarihte belirlenen eşleşmelerle birlikte oynanacak. 

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'da Edin Visca gelişmesi
Habere Git

Yarı final maçları ne zaman?

Rövanşlı şekilde olacak karşılaşmalarda skor üstünlüğünü eline alan takımlar adını finale yazdıracaklar. Yarı final 1. maçları 4, 5 veya 6 Nisan’da, yarı final 2. maçları ise 25, 26 veya 27 Nisan tarihlerinde oynanacak.

''Rakibimizi ciddiye alıyoruz''

Fenerbahçe'nin CEO'su Selahattin Baki, kura çekiminden hemen sonra açıklamalarda bulundu. Baki, ''Kura çekimi hayırlı olsun. Kağıt üzerinde favori gösterilsek de Kayserispor genç ve iyi bir hocası bulunan kaliteli ekip. Rakibimizi ciddiye alıyoruz. Turu geçmek için elimizden geleceğiz.'' dedi.

Senin için hazırladığımız haberler