Türkiye şampiyonası başladı

21.11.2015 - 13:11 | Son Güncellenme: 21.11.2015 - 13:11

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından Samsun'da düzenlenen Bedensel Engelliler Türkiye Bocce Şampiyonası, başladı.

Yaşar Doğu Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonaya ülke genelinden 124 sporcu katılıyor. Yarın sona erecek şampiyonanın ilk gününde eleme müsabakaları yapıldı. Ağır derecede felçli olan sporcuların yarışmaları, ilginç görüntülere sahne oldu.

 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı Selim Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada şampiyonanın, bireylerin engel durumuna göre 5 klasmanda yapıldığını söyledi. 

Şampiyonanın ilk gününde elemelerin yapıldığını bildiren Özen, "Bocce, çok ağır derecede omurilik felçli olan bireylerin de yapabildiği bir spor. Ağır derecede engelli bulunan sporcularımız, bocce ile hem sportif hem de sosyal anlamda kendilerini ifade edebiliyor. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda ağır engel durumlarına rağmen yarışabilecekler. Onlara bu fırsatı vermek için çalışmalarımızı yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.

Özen, gelecek yıl düzenlenecek paralimpik oyunları için ciddi anlamda çalıştıklarını, 2012'ye göre gönderecekleri sporcu sayısını yükseltmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler