Türkiye şampiyonu için korkulan oldu

06.05.2021 - 00:12 | Son Güncellenme: 06.05.2021 - 00:27

Şampiyonlar Ligi’nde Chelsea’nin Real Madrid’i elemesi Süper Lig’de şampiyon olacak takım için önümüzdeki sezon Devler Ligi’ne play-off’la gitme riskini beraberinde getirdi. İşte detaylar…

Türkiye şampiyonu için korkulan oldu

AJANSSPOR-HABER

 

Şampiyonlar Ligi’nde finale kalan takımların belli olmasının ardından Süper Lig şampiyonu için bir tehlike ortaya çıktı. Devler Ligi'nde yarı finale kalan ekiplerden Paris Saint Germain, Real Madrid ve Manchester City kendi liglerinden de Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı garantilemişlerdi. 

Chelsea Devler Ligi'ni henüz garantileyemedi

Ancak adını finale yazdıran Chelsea için bu durum henüz garanti değil. Premier Lig’de 4. Sırada bulunan Maviler, kalan haftalarda yerini kaybederse ancak Şampiyonlar Ligi’ni kazanması halinde önümüzdeki sezon bu kupada mücadele edecek. 

Chelsea ya finali kaybetsin ya ligi 4. bitirsin

UEFA ülkeler klasmanında geçen yılı 11. sırada tamamlayan Türkiye’nin şampiyonu mevcut durumda statü gereği grup maçlarına doğrudan katılabilecek. Ancak Chelsea kendi liginde ilk dörde giremez ama Şampiyonlar Ligi'ni kazanırsa, o zaman takımımız play-off turundan itibaren Devler Ligi'nde oynayabilecek.

4'üncülük için avantaj Chelsea'de

Chelsea halen Premier Lig'de bitime 4 hafta kala 61 puanla 4. sırada bulunuyor. Maviler'in takipçilerinden 5'inci West Ham United'ın 58, 6'ncı Tottenham'ın 56, 7'nci Liverpool'un ise bir maç eksiğiyle 54 puanı bulunuyor. 

Zorlu bir fikstüre girecek Chelsea'nin kalan maçları şu şekilde:

35. Hafta Manchester City (D)

36. Hafta Arsenal

37. Hafta Leicester City

38. Hafta Aston Villa (D)

 

Senin için hazırladığımız haberler