Türkiye, Singapur'da 8 sporcuyla yarışacak

24.08.2015 - 13:22 | Son Güncellenme: 26.08.2015 - 13:59

Gençler Dünya Yüzme Şampiyonası, Singapur'un ev sahipliğinde yarın başlıyor.

Türkiye, Dünya Yüzme Federasyonu (FINA) tarafından beşincisi düzenlenecek organizasyona,  5'i erkek 8 sporcuyla katılacak. 25-30 Ağustos tarihlerindeki yarışlar, geçen yıl 1,3 milyar dolara inşa edilen Singapore Sports Hub yerleşkesi içindeki OCBC Su Sporları Merkezi'nde yapılacak.

Türkiye'yi erkeklerde Batuhan Hakan, Ege Başer, Erge Can Gezmiş, Hüseyin Emre Sakçı, Kaan Özcan, kadınlarda ise Defne Kurt, Sezin Eligül ve Victoria Zeynep Güneş temsil edecek.

FINA tarafından 2006'dan bu yana 2 yılda bir düzenlenen şampiyonaya, kadınlarda 14-17, erkeklerde 15-18 yaş arasındaki sporcular katılabiliyor. 

Türkiye'nin, daha önce Rio de Janeiro (Brezilya), Monterrey (Meksika), Lima (Peru) ve Dubai'de (Birleşik Arap Emirlikleri) organize edilen şampiyonada madalyası bulunmuyor. 

- Bozdoğan: "3-4 madalya beklentimiz var"
Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, yaptığı açıklamada, Dünya Su Sporları Şampiyonası'nın bekledikleri gibi geçmediğini ifade ederek, "Umarız gençlerde aynı hayal kırıklığını yaşamayız. Gençlerde 2'si altın 3-4 madalya beklentimiz var. Her şey yolunda giderse elimiz boş dönmeyeceğiz" dedi.

Dünya Su Sporları Şampiyonası'nda madalya almasına kesin gözle baktıkları Viktorya Zeynep Güneş'in, Rusya'daki organizasyonda hastalandığını anlatan Bozdoğan, "Zeynep'in ateşi 38 dereceyi buldu. Bazen beklenmedik durumlar olabiliyor. Gençlerde alınacak her madalya, olimpiyat madalyası anlamına gelir. Hedefimiz, Singapur'dan en iyi sonuçlarla dönmek" diye konuştu. 

Senin için hazırladığımız haberler