Türkiye spor tarihinin en büyük altyapı projesi pazartesi başlıyor!

11.05.2018 - 15:12 | Son Güncellenme: 11.05.2018 - 15:12

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde Turkcell’in resmi sponsorluğunda hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi’nin ayrıntıları, 14 Mayıs Pazartesi günü İstanbul’da düzenlenecek tanıtım toplantısıyla ilk kez kamuoyu ile paylaşılacak.

Türkiye spor tarihinin en büyük altyapı projesi 14 Mayıs Pazartesi günü 81 ilde start alıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde Turkcell’in resmi sponsorluğunda hayata geçirilen 'Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi' ile ilk aşamada Türkiye genelindeki tüm ilkokul 3. sınıf öğrencilerinin, yani yaklaşık 2 milyon 500 bin çocuğun sportif yetenek ve potansiyelleri ortaya çıkarılacak. Kapsamı her yıl daha da genişletilerek devam edecek projeyle, gizli yeteneklerin geç kalınmadan keşfedilerek spor altyapımızın bilimsel veriler ışığında yükseltilmesini ve çocuk çağında sporun bir yaşam biçimi olarak benimsenmesi hedefleniyor. 

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi’nin ayrıntıları kamuoyu ile ilk kez Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından İstanbul Tuzla’daki Tapduk Emre İlkokulu Spor Salonu’nda 14 Mayıs Pazartesi günü saat 11.30’da gerçekleştirilecek tanıtım toplantısıyla paylaşılacak. 

Senin için hazırladığımız haberler