Türkiye'de bir ilk! İşte yeni görevi...

11.04.2020 - 12:39 | Son Güncellenme: 11.04.2020 - 12:42

Türkiye'de bir ilk! İşte yeni görevi...

Fenerbahçe’de yeni sezonda takımı kimin çalıştıracağı belirsizliğini korurken Emre Belözoğlu’nun görev tanımıyla ilgili sürpriz bir karar alındı.

Ersun Yanal’la yolların ayrılmasının ardından takımı yöneten isimlerin başında gelen Emre, gelecek sezon çok farklı bir görev üstlenecek. Fenerbahçe yönetimi, şimdiye dek Türkiye’e görülmemiş bir karara imza atmaya hazırlanıyor.

İdari menajer-sportif direktör karışımı!

Hürriyet gazetesinin haberine göre deneyimli isim bu sezon sonunda futbol hayatını noktaladıktan sonra idari menajerlik ile sportif direktörlüğün harmanlandığı bir modelle göreve başlayacak.

Milan’da Paolo Maldini, Benfica’da Rui Costa, Ajax’ta Edwin van der Sar ile Marc Overmars, efsane oldukları kulüplerde sportif direktör olarak hizmet veriyorlar. Emre Belözoğlu da bunun bir benzerini yapacak.

Emre, Avrupa’daki örneklerin aksine maç esnasında kulübede oturmayıp protokol veya kulübe arkasındaki tribünde maçları takip edecek ve her türlü sorumluluğu sırtlayacak.

Yepyeni bir anlayışla takımda futbolcular ve yönetim arasındaki köprü görevini üstlenmesi bekleniyor.

Terraneo ve Comolli örneklerinde hüsran yaşayan sarı lacivertliler, camianın evladı Emre ile tekrar ayağa kalkmak istiyor.

Bu konuda kararlı olan yöneticiler, bu fikri Emre Belözoğlu’na iletti. 39 yaşındaki isim bu göreve sıcak bakıyor.  

Senin için hazırladığımız haberler