Türkiye’de Forma Giymiş Eski NBA Oyuncusu Vurularak Öldürüldü

Ali Bozkurt
10.05.2022 - 00:34 | Son Güncellenme: 10.05.2022 - 00:38

31 yaşındaki eski NBA oyuncusu Adreian Payne’nin Florida’da vurularak öldürüldüğü açıklandı. Kimliği daha sonra öğrenildi. İşte merak edilen detaylar…

Türkiye’de Forma Giymiş Eski NBA Oyuncusu Vurularak Öldürüldü

AJANSSPOR HABER

NBA’in eski oyuncularından Amerikalı basketbolcu Adreian Payne henüz 31 yaşındayken Orlando, Florida’da vurularak hayatını kaybetti. İşte detaylar...

Pazartesi sabahı 01.37’de Orlando’daki Orange County polisi bir adamın vurulduğuna dair bir ihbar aldı. Ekipler olay yerine vardığında hayatını kaybetmiş olan kimliği belirsiz ceset hastaneye götürüldü. Daha sonra polis departmanı tarafından açıklamada ise ölen kişinin eski NBA oyuncusu Adreian Payne olduğu açıklandı.

3 farklı forma giydi


Sabah saatlerinde hayatını kaybeden basketbolcu Payne daha önce NBA’de 4 sezonda Atlanta Hawks, Minnesota Timberwolves ve Orlando Magic için forma giydi. Payne, NBA kariyeri boyunca 107 maçta sahaya çıktı ve ortalama 13,1 dakika ile 4 sayı, 2,9 ribaunt, 0,6 asist, 0,4 top çalma ve 0,3 blok ortalaması tutturdu.

Yunan Ligi şampiyonuydu

NBA kariyerinin ardından EuroLeague takımlarından Panathinakos ve ASVEL’e transfer olan Payne, Panathinakos kariyerinde 12 maçta sahaya çıktı ve 9,9 dakika ortalaması ile oynadı. Payne sahada olduğu zamanlarda 4,8 sayı, 2,8 ribaunt, 0,2 asist, 0,3 top çalma ve 0,2 blok ortalaması yakaladı ve takımı ile Yunan Ligi şampiyonluğu kazanmayı başardı.

Türk kulübünde oynamıştı

Adreian Payne 2021’de Litvanya takımı BC Juventus’a geçmeden önce Türk kulübü OGM Ormanspor için forma giymişti. Payne Ormanspor için 5 maçta 17,6 dakika ortalaması ile oynayarak takımına 7,8 sayı, 0,6 top çalma, 2,8 ribaunt ve 0,2 asist ile katkı sağladı.

Eski takımı başsağlığı diledi

Payne’nin eski takımı Yunan kulübü Panathinaikos, Payne'in ölümü nedeniyle başsağlığı diledi. Twitter’dan açıklama yapan takım ‘’Eski oyuncumuzun talihsiz ölümü ile ilgili haberler bizi şok etti. Adreian Payne’nin ailesine başsağlığı diliyoruz. Işıklar içinde uyu Adreian Payne’’ dedi.

EuroLeague de paylaşım yaptı

Adreian Payne’nin beklenmedik ölümü için yapılan bir başka başsağlığı paylaşımı ise Turkish Airlines EuroLeague’in resmi Twitter hesabından geldi. Paylaşımda Payne’nin ailesine, arkadaşlarına ve eski takımlarına başsağlığı dilendi.

Senin için hazırladığımız haberler