Türkiye'de yeni seçimler ne zaman olacak? Seçim tarihi...

09.10.2020 - 00:20 | Son Güncellenme: 09.10.2020 - 00:20

Türkiye'de seçimlerin ne zaman olacağı araştırması artmaya başladı. Vatandaşlar seçimler ne zaman olacak gibi araştırmalar yaparken Cumhurbaşkanlık seçimi ne zaman, Belediye seçimleri ne zaman, Milletvekili seçimleri ne zaman gibi araştırmalar yapmaya başladılar. Erken seçim ne demek ve erken seçim mi olacak, erken seçim olursa ne olur? İşte Türkiye'de olacak olan seçimlerin tarihleri...

Türkiye'de yeni seçimler ne zaman olacak? Seçim tarihi...

Türkiye'de seçimler ne zaman olacak ve erken seçim ne demek? Seçimler hakkında tüm detaylar haberimizde yer alıyor...

Bir sonraki Türkiye genel seçimleri, en geç 25 Haziran 2023 veya daha erken bir tarihte düzenlenecektir. İlk turu Bir sonraki Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimi ile aynı gün yapılacaktır.

Erken seçim ne demek?

Türkiye'de milletvekili seçimleri, normal şartlarda 4 yılda bir yapılıyor. Her 4 yılda bir 550 milletvekili seçiliyor ve milletvekillerinin partilere dağılımına göre bir hükümet kuruluyor. Hükümet güvenoyu alırsa görevini 4 yıl boyunca sürdürüyor.  Ancak 16 Nisan'da yapılan referandum ile birlikte TBMM'ye girecek olan milletvekili sayısı 550'den 600'e çıkarıldı. Bazı durumlarda genel seçim 4 yıldan daha kısa sürelerde de yapılabiliyor. Buna 'erken seçim' deniyor. 

Senin için hazırladığımız haberler