Türkiye'den İRAN'a corona virüs engeli

23.02.2020 - 19:46 | Son Güncellenme: 23.02.2020 - 16:56

İran'da koronavirüs nedeniyle ölü sayısının 8'e yükselmesinin ardından Türkiye, İran sınırını kapattı.

Türkiye koronavirüs nedeniyle İran sınırını kapattı

İçişleri Bakanlığı'nın kararıyla Türkiye-İran sınırı Koronavirüs tehdidi nedeniyle kara sınırı kapatıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Komşumuzla sınırlarımızı geçici olarak kapatma kararı aldık" dedi.

Bilim Kurulunun önerdiği adımların atıldığını belirten Koca, "İran'dan ülkemize yapılacak kara ve demiryolu geçişleri, bugün saat 17.00 itibariyle geçici olarak durduruldu. Tüm uluslararası uçuşlar ise, tek taraflı ve geçici olarak durduruldu. Yani İran'dan Türkiye'ye gelişler durdurulmuş oldu. Türkiye'den İran'a gidişler ise devam ediyor olacak. Saat 20'den itibaren hava trafiği tek taraflı durdurulacak" ifadelerini kullandı.

Çin'in Vuhan kentinde başlayan koronavirüs İran'a da sıçramıştı. İran'da şimdiye kadar 8 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti, vaka sayısı ise 43.

İtalya'da futbola koronavirüs engeli! Maçlar ertelendi...

Bilindiği üzere İtalyan futboluna koronavirüsü damga vurmuş ve tam 40 maç ertelenirken ülkede şu ana kadar virüs nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti. 

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs can almaya devam ediyor.

İtalyan basınında yer alan haberlere göre İtalya’da şu ana kadar iki kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Bu kişilerin 78 ve 67 yaşında oldukları kaydedildi.

38 yaşındaki amatör bir futbolcunun da koronavirüsü kaptığı ve hastanede karantina altına alındığı belirtildi. Codogno forması giyen bu ismin hastalığının ortaya çıkması sonucu tam 40 maç ertelendi.

Serie A ve Serie B maçları ise planladığı gibi oynanmaya devam edecek.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler