Türkiye'ye laf geld,

24.03.2015 - 09:59 | Son Güncellenme: 24.03.2015 - 09:59

Wesley Sneijder, Türkiye ile oynayacakları maç öncesi Hollanda basınına çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AJANSSPOR- Euro 2016 Elemeleri A Grubu beşinci maçında Hollanda, evinde Türkiye’yi ağırlayacak. Robben, Van Persie gibi isimler sakatlıkları nedeniyle kadroda olmasa da Sneijder, kendine ve takımına güveniyor.

Robben ve Van Persie için ne dedi?
De Telegraaf gazetesine konuşan Galatasaraylı futbolcu, Arjen ve Robin’siz de iyi bir sonuç alabileceklerini söylerken, “Ama bunun bir eksiklik olduğunu anlamak için matematik bilmenize gerek yok. Arjen ve Robin, Bayern ve Manchester United’da her hafta gösterdikleri performansla dünyanın en iyileri arasında olduklarını kanıtlıyor. Onları eksikliğini hissedeceğiz. Ayrıca Ron Vlaar da yok” dedi.

"Sakat oyuncuları.."
Sakat oyuncuları pek fazla düşünmeyeceklerini belirten Sneijder, “Tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki eksik oyuncuları düşünmek hiçbir şeye yaramıyor. Türkiye’yi mağlup etmek için beraberce mücadele edeceğiz. Tek hedefimiz bu” diye konuştu.

Baskı değil sorumluluk!
“Tecrübeli oyuncuların yokluğunda baskı hissediyor musun?” sorusuna ise yıldız oyuncu şöyle cevap verdi: “Baskı doğru bir kelime değil ama daha fazla sorumluluk hissediyorum. Huntelaar ve De Jong ile birlikte genç arkadaşlarla konuşacağız. Bize güveneceklerini biliyorlar.

"Galatasaraylılarla şakalaştık"
Bu maç Sneijder için ayrı bir anlam ifade ediyor zira yıldız oyuncu 2 senedir Türkiye’de forma giymekte. Hafta içinde Galatasaray’daki arkadaşlarıyla sık sık şakalaştığını belirten Sneijder, “Ama ilk düdükle birlikte benim için herhangi bir maç olacak. Aynı zamanda çok da önemli bir maç. Eğer Türkiye kaybederse işleri çok zorlaşacak. Biz de sadece Çek Cumhuriyeti ve İzlanda ile yarışacağız” dedi.

Röportajı yapan gazeteciye sert çıktı!
Röportajı yapan gazeteci “Son yıllardaki sonuçlara bakılırsa Türkiye pek de korkulacak bir rakip değil” derken Sneijder buna karşı çıktı: “Bu senin düşüncen. Bence hiçbir rakibi hafife almamalısın. Süper Lig’de oynarken ve Galatasaray ile antrenman yaparken ne kadar iyi olduklarını görüyorum. Türkiye gerçekten iyi futbolculara sahip. Her an her şeyi yapabilirler. Önlemlerimizi aldık.

Euro 2016 Elemeleri A Grubu’nda Hollanda ilk 4 maç sonunda 6 puan, Türkiye ise 4 puan toplayabildi. 

Senin için hazırladığımız haberler