"Türkiye'yi, EURO 2016'da görmeyi isterim"

21.03.2015 - 11:16 | Son Güncellenme: 21.03.2015 - 11:16

Yunanistan Süper Lig takımlarından Olympiakos'ta stratejik danışmanlık görevini üstlenen eski Fransız futbolcu Christian Karembeu, Türkiye Milli Takımı'nı ülkesinin evsahipliği yapacağı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) izlemek istediğini söyledi.

Aktif kariyerini 2006 yılında noktalayan, 53 kez forma giydiği Fransa Milli Takımı ile 1998 FIFA Dünya Kupası ve EURO 2000'de şampiyonluk yaşayan Karembeu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güncel futbolda tüm milli takımların çok iyi mücadele ettiğini, bu sebeple de Avrupa şampiyonası elemelerini geçmenin zorlaştığını söyledi.

Futbolda artık her değişkenin sonucu etkilediğini vurgulayan Karembeu, "Ayrıca liglerdeki rekabet de önem taşıyor. Türkiye'yi ele alacak olursak Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe çok iyi kulüpler ve bunun milli takıma etkisini görebiliyorsunuz. Bu sayede milli takımdaki çoğu oyuncunun fizik kapasitesinin yükseldiğini söyleyebilirim. Bu nedenle herhangi bir takımın, deneyimi sayesinde finallere kalabileceğini söylemek imkansız" ifadelerini kullandı.

EURO 2016 elemeleri A Grubu'nda oynadığı 4 karşılaşmada 4 puan toplayan Türkiye'nin şampiyonaya katılması şansını değerlendiren Karembeu, şunları söyledi:

"Futbolda her şey mümkündür ancak Türkiye gruptan çıkmak istiyorsa kalan tüm maçlarını kazanmalı. Türkiye'yi EURO 2016'da görmeyi çok isterim. Çünkü yetenekli birçok oyuncuya sahipler. Umarım şampiyonaya katılırlar."

İspanya'nın Real Madrid kulübünde oynadığı dönemde 2 kez UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran Karembeu, Türkiye'ninGuus Hiddink'in çalıştırdığı Hollanda ile oynanacağı maçlarla ilgili de "Türkiye sahasında oynayacağı maçı kazanabilir. Deplasmanda ise berabere kalacağını düşünüyorum" tahmininde bulundu.

"Bilic mükemmel bir iş başardı"
Olympiakos'taki görevi nedeniyle yakından takip ettiğini Türkiye liginde iyi oyuncular kadar iyi teknik direktörler de bulunduğunu belirten Karembeu, "İstanbul'daki arkadaşlarımdan öğrendiğim kadarıyla bu sezon Fenerbahçe iyi gidiyor, Galatasaray da gün geçtikçe performansını yükseltiyor. Beşiktaş da şampiyon olmak istiyor. Roberto Carlos ve Slaven Bilic'i de tanıyorum. Bilic, takımın anlayışını değiştirerek ve oyunculara kazanma ruhunu aşılayarak, mükemmel bir iş başardı. Daha önce de dile getirdiğim gibi Türkiye'de birçok yetenekli futbolcu var. Umarım Avrupa, gelecekte çok daha fazla Türk futbolcuyu ve Türk takımını izleyebilir" yorumunu yaptı.

Arda Turan ve Salih Uçan'ı beğeniyor
Türk futbolcular arasında Atletico Madrid forması giyen Arda Turan ve Fenerbahçe'nin Roma'ya kiraladığı Salih Uçan'ı beğendiğini anlatan Karembeu, Fransız futbolunun son dönemde yetiştirdiği önemli isimler Juventus'ta oynayan Paul Pogba ve Atletico Madrid'de top koşturan Antoine Griezmann hakkında ise şu değerlendirmeyi yaptı:

"Pogba, Fransa'nın en iyi orta saha oyuncularından biri. Hala çok genç ama EURO 2016'nın parlayan isimlerinden biri olacağına inanıyorum. Antoine Griezmann da Atletico Madrid'de iyi performans sergiliyor."

Senin için hazırladığımız haberler