"Türkler'e fotoğraf çektirmek yetmiyor"

14.03.2015 - 09:54 | Son Güncellenme: 14.03.2015 - 10:54

Belinden geçirdiği operasyonun ardından tedavisine Brezilya’da devam eden Melo, Flamengo iddialarını ve Türk toplumunun futbola olan yakınlığına değindi.

Belinden geçirdiği operasyonun ardından tedavisine Brezilya’da devam eden Felipe Melo, Globe Esporte’ye konuştu.
“Taraftarların bana Pitbull demesi hoşuma gidiyor. Kulübüm ve takımım için önemli olduğumu biliyorum. Takımım için elimden gelen her şeyi, hem fiziksel hem de psikolojik olarak yapıyorum. Şüphesiz 4 yılda kazandığımız 6 kupada Galatasaray’a büyük katkılarım oldu...”

"27 Mart’ta dönüyorum"
“Bu sezon belimden sıkıntılar yaşadım ama oynamaya devam ettim. Bunun sebebi, şampiyonluk yarışında rakiplerimizle olan mücadelemizdi. 3 maç boyunca ağrılarım devam edince, hareket etmekte zorlandım. Sonrasında sağlık ekibi ile görüşüp hızlı bir kontrolün ardından ameliyat kararı aldık. 27 Mart’ta İstanbul’a dönmeyi planlıyorum. En kısa zamanda maksimum seviyeye ulaşıp, takımıma yardım etmek istiyorum.”

"Burada çabuk iyileşirim"
Fener derbisinde takımı yalnız bıraktığı için üzgün olduğunu belirten Melo, “Ancak yokluğumda takımım lider ve Fenerbahçe’nin 4 puan önündeydi. Eğer oynamaya devam etseydim, belki daha büyük sıkıntılar yaşayabilirdim. Brezilya’da olmamın sebebi ise burada psikolojik olarak iyileşme sürecimin daha kısa süreceğini düşünmemiz. Burada Marcelo Rato ile birlikte çalışıyoruz” dedi.

"Türkiye, Katar değil"
Gelecek sezon sözleşmesinin biteceğini hatırlatan Melo, şöyle devam etti: “Şu an gelecek adına konuşmak için erken. En önemli hedefimiz, ligde şampiyon olmak. Ayrıca Türkiye’yi, Katar ya da Birleşik Arap Emirlikleri gibi düşünmemek gerek. Burada insanlar basit düşünüyor ama büyük bir tutku var. Kariyerimi çok sevdiğim Flamengo’da bitirebilir miyim? Bunu sadece Tanrı bilir. Ancak Flamengo her zaman kalbimde ve bu kulübü çok seviyorum.”

"Fotoğraf tatmin etmiyor"
“Türkiye’de taraftarlar takımlarına ve futbola çok bağlı. Ancak Türkler sadece fotoğraf çektirmiyor genelde. Seni tutuyorlar, sarılıyorlar ve öpüyorlar (gülüyor). Mesela bazen yolda yürüyorsunuz, bir taraftar geliyor ve size sarılıp, ‘Melo seni seviyorum’ diyor. Bu duruma alışmak zor oldu.”

Fanatik

Senin için hazırladığımız haberler