Türkmenistan'ın hedefi dünyanın zirvesi!

21.04.2015 - 17:12 | Son Güncellenme: 21.04.2015 - 17:12

2017 Asya Salon ve Dövüş Sanatları Oyunları’nın ev sahibi Türkmenistan, ülke dinamiklerini sporun evrensel gücüyle birleştirerek dünyaya açılmaya hazırlanıyor.

Dünyanın en büyük spor organizasyonlarına ev sahipliği yapma hedefiyle yola çıkan Türkmenistan; bu hayaline ulaşmak için, atacağı adımların planlamasında titiz davranıyor.

Sporu, Türkmenistan'ın dünyaya açılan penceresi gibi kullanmak amacıyla yola çıkan Türkmenistan, 2017'de Asya Salon ve Dövüş Sanatları Oyunları organizasyonuna ev sahipliği yapacak olan yepyeni ve son model teknoloji ile donatılmış Aşkabat Olimpiyat Kompleksi'nin tanıtımı ile yola koyuldu.

Spor altyapısı ile sporcu yatırımındaki gelişim arasında bir bağ oluşturmayı amaç edinen Türkmenistan, bu kapsamda gelecekte uluslararası sporun birinci sınıf ev sahibi olma planlarını ve vizyonunu dünya ile paylaşmak istiyor. 

Ev sahibi olacağı organizasyonlarla, uluslararası spora gerçekten ne sunacağını medyaya göstermek isteyen Türkmenistan, gelişimine devam eden ülkenin, güçlü bir yaratıcı olduğunu da sergileme amacında. Dünya medyasıyla pozitif ilişkiler kurmak, medyanın dünya sporundaki önemini anlamak ve sportif macerasına medyayı da dahil etmek, Türkmenistan'ın öncelikli hedeflerinden biri durumunda.

Türkmenistan, bu yolculukta Aşkabat’a da büyük önem veriyor. Dev şehir, 2017'de Asya Salon ve Dövüş Sanatları Oyunları'na ev sahipliği yapacak. Aşkabat’ın üst düzey, merak uyandıran organizasyonlara ev sahipliği yapmasına zemin hazırlamaya devam etmek de, Türkmenistan’ın amaçları arasında önemli bir yer tutuyor.

Uluslararası organizasyonların ev sahibi olarak Türkmenistan'ın referansını, olimpiyat ailesi ve geniş sportif dünya ile bağını geliştirmek isteyen ülke, bu anlamda bir adım daha attı. Türkmenistan, endüstri uzmanlarının öncülük ettiği, 21. yüzyıldaki büyük sportif organizasyonun planlaması üzerindeki tartışmaları da kapsayan “2015 Türkmenistan Uluslararası Medya Forumu”na ev sahipliği yaptı.

Türkmenistan, sportif ve kültürel zenginliklerini dünyayla paylaşarak, ülkenin renkli dokusunu, misafirperverliğini, zengin kültürünü ve geleneklerini dünya medyasına tecrübe etme fırsatı vermek istiyor.  Yetkililer, Türkmenistan’ın sporun içindeki vizyonunu, ülkede spor için var olan gerçek tutkuyu göstermek ve hedeflerinin farkındalığını sağlamak için büyük uğraş veriyor.

Senin için hazırladığımız haberler