Tutuklanan Trabzonspor taraftarları serbest bırakıldı

Akın Ungan
05.04.2024 - 18:13 | Son Güncellenme: 05.04.2024 - 21:36

Son dakika | Süper Lig'de oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe maçının ardından tutuklanan tüm Trabzonspor taraftarları serbest bırakıldı. İşte detaylar.

Tutuklanan Trabzonspor taraftarları serbest bırakıldı

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'in 30'uncu haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta yaşanan taraftar olayları Türk futbol gündemine oturdu. Maç boyunca sahaya yabancı madde atan taraftarlar, son düdükle birlikte sahaya indi.

Orta sahada 3-2'lik galibiyeti kutlayan Fenerbahçeli futbolculara saldıran Trabzonspor taraftarlarından 2 kişi tutuklanmıştı. Tutuklu taraftarların cephesinde flaş bir gelişme yaşandı.

Daha önce tahliye talebi reddedilmişti

Daha önce 17 Mart Pazar günü oynanan maçın ardından gözaltına alınan ve 20 Mart’ta Trabzon 2. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanan Engin T. ve Oğuzhan B’nin avukatları, tahliyeleri için Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına müracaatta bulunmuştu.

İlgini Çekebilir
PFDK sevkleri açıklandı! Fenerbahçe, Trabzonspor, Beşiktaş...
Habere Git

Cumhuriyet savcısı, Engin T. ve Oğuzhan B’yi tahliye talebiyle Trabzon 2. Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti. Fakat hakim, itirazın reddine ve sanıkların mevcut halinin devamına karar verdi.

Tutuklanan 5 kişi de serbest bırakıldı

Trabzonspor - Fenerbahçe maçının ardından gözaltına alınan 13 şüpheliden 5’i tutuklanmış, 8’i ise adli kontrol şartıyla bırakılmıştı. Tutuklu taraftarlardan Mahmut Halil K. sağlık durumu nedeniyle 26 Mart’ta, Hasan Ç. ve Kadir O. ise 3 Nisan’da Trabzon Nöbetçi 5. Asliye Ceza Hakimliğince serbest bırakılmıştı.

Engin T. ve Oğuzhan B’'nin de tahliye edilmesiyle tutuklanan tüm taraftarlar serbest kalmış oldu.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe ve Trabzonspor'dan karşılıklı "fair play" jestleri!
Habere Git

Trabzonspor'dan açıklama

Trabzonspor Kulübü'nden konuyla ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "17 Mart 2024 tarihinde Fenerbahçe ile oynadığımız karşılaşmanın ardından tutuklanan ve haftalardır hukuka aykırı bir şekilde tutuklu bulunan son iki taraftarımızın da tahliye edilmesiyle adalet geç de olsa yerini bulmuştur"

"Taraftarlarımızın yeniden özgürlüklerine kavuşması, adaletin tecellisi adına önemli bir adımdır. Bu vesile ile taraftarlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir; kanun önünde eşitlik ilkeleri gereği, sürecin her anının takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz"

Senin için hazırladığımız haberler