Twitter'da kimlerin hesabı hacklendi?

16.07.2020 - 00:25 | Son Güncellenme: 16.07.2020 - 01:03

Sosyal meyda platformu Twitter'da hacklenme krizi yaşanıyor. Dünyaca ünlü isimlerin hesapları birbir hackleniyor. Peki Twitter'da kimlerin hesabı hacklendi? Neden ve kim hackledi? İşte detaylar...

Dünyada Twitter hack problemi yaşanıyor. Twitter'da dünyaca ünlü hesaplar hacklenmeye başladı. Kullanıcılar ise telaşta. Twitter'da kimlerin hesabı hacklendi? Kim, neden hackledi? Detayları haberimizde...

Global çapta en çok kullanılan sosyal medya platformu olan Twitter'da hacklenme olayları yaşanıyor.

Kimlerin hesabı hacklendi?

Bill Gates, Elon Musk gibi dünyaca ünlü iş insanlarına ek olarak Apple ve Uber gibi markaların kurumsal hesapları da hacklendi.

Neden hacklendiler?

Bu gibi hesapları Bitcoin dolandırıcılarının hacklediği ifade edildi.. Ayrıca hacklenen hesaplarda verilen linklerde Bitcoin cüzdan adresi olduğu, bunlara Bitcoin gönderilmemesi gerektiği şeklinde uyarılar yapılıyor.

Bugün akşam saatlerinde Musk ve Gates'in hesaplarından yapılan paylaşımda, tweette ekli olan kripto para cüzdanına gönderilen 1.000 doların iki katına çıkarılacağı ve 2.000 dolar olarak yarım saat içinde ödeme yapılacağı yazdı. Tweetler, paylaşıldıktan kısa süre sonra silinirken, yaşananların bilgisayar korsanlarının işi olduğu anlaşıldı.

Musk ve Gates'in hesaplarının yanında fazla takipçisi olan başka hesaplarından hacklendiği ve benzer tweetlerin aynı saatlerde atıldığı belirtildi.

Twitter'dan açıklama geldi

"Twitter'daki hesapları etkileyen güvenlik durumunun farkındayız. Soruşturmak ve düzeltmek için adımlar atıyoruz. Herkesi kısa süre içinde bilgilendireceğiz"

Senin için hazırladığımız haberler