Far Cry ve Assassin's Creed'in Yapımcı Şirketi UbiSoft "Ghostwritter" Teknolojisini Tanıttı

Burak Alaca
25.03.2023 - 13:35 | Son Güncellenme: 25.03.2023 - 13:55

Ünlü video oyun geliştirici ve yayımcı şirket Ubisoft, hikaye ve diyalog yazımında kullanılacak "Ghostwritter" adlı bir yapay zeka teknolojisini tanıttı.

Far Cry ve Assassin's Creed'in Yapımcı Şirketi UbiSoft "Ghostwritter" Teknolojisini Tanıttı

Mert Erdoğan-AJANSSPOR

Assassin's Creed ve Far Cry gibi başarılı oyunların yaratıcısı Ubisoft bundan sonra oyunlarının diyalog ve hikaye yazımında yardımcı olacağını açıkladıkları "Ghostwriter" adlı bir yapay zeka teknolojisini tanıttı.

Bundan sonra kullanacaklar

Yapay zekalar aslında son yıllarda adeta atağa kalmış ve son kullanıcı olan bizlere kadar ulaşmış durumda. Bugün pek çok öğrenci ödevlerini , sosyal medya mesajlaşma uygulamalarını kullananlar ve makale yazanlar yazılarını yapay zekaya yazdırıyor, yapay zeka tarafından yaratılan görsellerse gerçeğine çok yakın oluyor. Assassin's Creed ve Far Cry gibi serilerin yaratıcısı olan Ubisoft da bundan sonra oyunlarında yapay zekanın nimetlerinden faydalanacaklarını açıkladı.

Yalnızca NPC'lerde kullanılacak

Ghostwriter adı verilen bir yapay zeka aracını tanıtan Ubisoft bu yapay zekadan oyunların hikayeleri ve diyaloglarının yazımında faydalanacak. Sistem ise Ubisfot içerisinde, Ubisoft La Forge ekibi tarafından oluşturulmuş. Ubisoft Ghostwriter'dan başlangıç olarak yalnızca NPC'lerin diyalogları için kullanılacak.

İlgini Çekebilir
Valorant Şampiyonlar Turu (VCT) Pasifik Başlıyor!
Habere Git

Derin öğrenme yetisi

Yapay zeka şimdilik sıfırdan diyaloglar üretmiyor ancak yapılan açıklamalara göre bu yapay zeka derin öğrenme yetisi olan bir araç ve Ubisoft'un senaryo ekibi ile eş zamanlı olarak çalışarak yazarlara zaman kazandıracak. Bununla birlikte Ubisoft ekibi oyunlarda tekrarlanan görevlerin üzerinde çalışılırken harcanan sürenin kısaltılmasını da hedefliyor.

Senaristlerin işi senaristlerde

Ubisoft "Ghostwriter" isimli yapay zekanın  tam bir senaryo aracı olmadığını, senaristlerin yerini almayacağını, aksine senaristlerin işlerini kolaylaştırmak ve onlara zaman kazandırmak için tasarlandığını dile getiriyor.

Senin için hazırladığımız haberler