Üç kez EuroLeague şampiyonu Sergio Rodriguez emekli oldu

19.06.2024 - 16:51 | Son Güncellenme: 19.06.2024 - 16:55

EuroLeague ekiplerinden Real Madrid'in efsane basketbolcusu Sergio Rodriguez sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile 38 yaşında emekli olduğunu duyurdu.

Üç kez EuroLeague şampiyonu Sergio Rodriguez emekli oldu

AJANSSPOR HABER

Real Madrid'in efsaneleri arasında yer alan Sergio Rodriguez Turkish Airlines EuroLeague başarılarıyla dolu kariyerini noktaladı. "El Chacho" lakaplı 38 yaşındaki basketbolcu, kariyerinde en uzun süre forma giydiği kulüp olan Real Madrid ile İspanya Ligi'ni kazandıktan günler sonra emekli olduğunu açıkladı.

"Zamanı geldi"

Üç kez Euroleague şampiyonluğuna ulaşan Rodriguez, "Basketbolcu olarak geçirdiğim 20 yılın ardından hayatımı değiştirecek bir kararı sizlerle paylaşmak istiyorum. Kariyerime bir nokta koymanın zamanı geldi. İspanya Ligi, Kupası ve Supercup şampiyonluklarını kazandığımız bu sezonun veda etmek için mükemmel bir zaman olduğunu düşünüyorum" dedi.

"Hayat bana bu hediyeyi verdi"

Real Madrid ile İspanya Ligi'ni kazandıktan günler sonra emekli olduğunu açıklayan Rodriguez, "Her zaman iyi bir şekilde emekli olmayı ve son maçımı kazanmayı hayal etmiştim ve şimdi hayat bana bu hediyeyi verdi. Zamanı geldi. Sahip olduğum her şeyi verdim ve sevdiğim spordan hiç hayal edemeyeceğim kadar keyif aldım. Bu inanılmaz 20 yıllık yolculuk için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Kariyer başarıları

Üç EuroLeague şampiyonluğuna ek olarak Rodriguez, Real Madrid ile dört İspanya Ligi ve beş İspanya Kupası şampiyonluğu kazandı ve 2015'te Kıtalararası Kupa'yı kaldırdı.

Rodriguez, EuroBasket 2015'te İspanya Milli Takımı'yla bir altın madalya, iki Olimpiyat madalyası (Londra 2012'de gümüş ve Rio 2016'da bronz) ve üç EuroBasket madalyası (2007'de gümüş, 2013 ve 2017'de bronz) daha kazandı.

Kariyerini EuroLeague asist listesinde ikinci (1.874), sayı krallığında yedinci (3.772 sayı), üç sayılık atışlarda üçüncü (609), top çalmada sekizinci (309) ve PIR'de dokuzuncu (4.095) sırada tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler