Üç Ülke Trakya Bisiklet Turu başladı..

07.05.2015 - 15:32 | Son Güncellenme: 07.05.2015 - 15:32

Bisiklet turizmini geliştirmek amacıyla Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) Derneği tarafından organize edilen Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan'ı kapsayan "Üç Ülke Trakya Bisiklet Turu" başladı.

Kırklareli, Yalova, Muğla, İstanbul  ve İzmir’den katılan toplam 18 bisikletçi, Mimar Sinan Heykeli önünden start aldı. Kortej halinde pedal çevirerek Karaağaç Mahallesi üzerinden Pazarkule Sınır Kapısı'na ulaşan sporcular, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle bir süre sohbet ettikten sonra Yunanistan'a geçti.

Yunanistan'ın Orestiada ve Dimetoka şehirleri üzerinden geçerek Bulgaristan'ın Rodop Dağları eteklerindeki Ivaylovgrad ve ardından Svilengrad kasabalarında konaklayacak sporcular 10 Mayıs Pazar günü kente dönecek. 

Bisikletlilerin, 7. Uluslararası Edirne Bisiklet Festivali ile Avrupa Günü etkinliklerine de katılacağı öğrenildi.

 

"Tur, tüm turistik ve kültürel değerleri kapsıyor"
EDOSK Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bacıoğlu, etkinliğe ilişkin basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bisiklet turunu Türkçe ve İngilizce olarak planlayıp tanıttıklarını söyledi. 

Bisiklet destinasyonunun bu sene ilk olmasına rağmen katılımın iyi olduğunu ifade eden Bacıoğlu, şunları kaydetti:
"Edirne başta olmak üzere Trakya, Yunanistan ve Bulgaristan'ın bir bölümünün bisiklet turizmi açısından oldukça elverişli. Sultanlar şehri Edirne'den başlayıp şehzadeler şehri Yunanistan'ın Dimetoka şehrinde devam eden bu tur, Rodop Dağları'nı, Meriç Nehri'ni, Arda ve Kızıl nehri boylarını, Roma evlerini, Trak mezarlarını, dağları, ovaları, kısaca tüm turistik ve kültürel değerleri kapsıyor."

Senin için hazırladığımız haberler