Uçan Türk Fatih Arda, Pekin Yolcusu

Akın Ungan
29.01.2022 - 19:49 | Son Güncellenme: 29.01.2022 - 19:53

2022 Pekin Kış Olimpiyatları'nda, Türkiye’yi temsil edecek olan Fatih Arda İpçioğlu, Erzurum’dan Çin’e uğurlandı. Peki Fatih Arda İpçioğlu kimdir? İşte detaylar...

Uçan Türk Fatih Arda, Pekin Yolcusu

Çin’de düzenlenecek olacan 2022 Pekin Kış Olimpiyatlarında Fatih Arda İpçioğlu, kayakla atlama branşında Türkiye’yi temsil edecek. “Uçan Türk” lakabıyla bilinen İpçioğlu, başarılı geçirdiği bir sezonun ardından bugün Erzurum’dan Pekin’e uğurlandı. Milli Sporcu, “Olimpiyat oyunlarından elimden gelenin en iyisini yapacağım” ifadelerini kullandı.

Bu defa hedef final

Kariyerine 2009 yılında Erzurum’da başlayan genç sporcu, kayakla atlama branşında önemli başarılara imza attı ve 2018 yılında Güney Kore’de düzenlenen Kış Olimpiyatlarlarına katıldı. Burada elemeleri geçemeyen Fatih Arda İpçioğlu, tekrar seçildiği 2022 Kış Olimpiyatları kadrosunda finale kadar gitmeyi hedefliyor.

Madalya alacağına inanıyorum

Havaalanında Fatih Arda için düzenlenen törende Erzurum Gençlik ve Spor il müdürü Birdal Öztürk, çok gururlu ve mutlu olduklarını söylerken Arda’nın azmiyle madalya alacağına inandığını belirtti. Milli Sporcunun babası Muhittin İpçioğlu’da “ Kendisini gururla destekliyor, madalya beklentimiz olduğunu söylüyorum. Bu isteğiyle de madalya hayaline ulaşacağına inanıyorum.” diye konuştu.

Hem kendim hem de ülkem adına gururluyum

İkinci defa olimpiyatlara gidecek olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Fatih Arda, bu sezon başarılı bir sezon geçirdiğini söyledi. Pandemi ve bazı sebepler dolayısıyla, sezon öncesinde birçok zorluk yaşadıklarını belirten İpçioğlu “Olimpiyat bizim için uzak bir hedefti ama tecrübe ve stratejik planlama sayesinde olimpiyatlara gidiyorum. Hem kendim hem de ülkem adına mutlu ve gururluyum.” dedi.

Fatih Arda İpçioğlu Kimdir?

Fatih Arda İpçioğlu 1997 yılında Erzurum’da doğdu. 2009 yılında kayakla atlama sporuna başlayan İpçioğlu, bu branşta çeşitli başarılar elde etti. 2018 yılında Güney Kore’de gerçekleştirilen Kış Olimpiyatlar’ına katılarak Türkiye’yi bu branşta temsil eden ilk sporcu oldu. “Uçan Türk” lakabıyla bilinen milli sporcu, 2022 yılında Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenecek olan Kış Olimpiyat oyunlarına tekrar kota kazandı.

Senin için hazırladığımız haberler